Els lletrats de Justícia reprenen la vaga per l'incompliment dels acords del govern espanyol

Treballadors i treballadores amenacen d'una aturada indefinida que, diuen, paralitzaria els jutjats

Vestits amb les seues togues, els lletrats s'han manifestat davant la Ciutat de la Justícia de València
Vestits amb toga, els lletrats s'han manifestat davant la Ciutat de la Justícia de València / À Punt

Els lletrats de l'administració de Justícia, abans anomenat secretaris judicials, han tornat aquest dimecres a la vaga per a reclamar millores retributives. L’aturada ha sigut secundada per quasi el 74% del col·lectiu, segons les organitzacions convocants, i ha obligat a suspendre uns 10.000 judicis i vistes a tot Espanya.

Després de parar dos dies a finals de novembre i no haver rebut resposta del Ministeri de Justícia, aquest dimecres i dijous estan convocades dues jornades de vaga més. Però, les organitzacions convocants adverteixen que serà indefinida a partir de gener si el departament que dirigeix Pilar Llop no compleix els compromisos que va adquirir i que, sostenen, ha deixat aparcats.

Vestits amb toga, els lletrats en vaga s'han concentrat davant de jutjats i tribunals i davant de la seu del Ministeri de Justícia a Madrid, amb pasquins en els quals es podia llegir "Per dignitat, per justícia, per igualtat".

En declaracions a À Punt, la delegada del Consell de Lletrats de Justícia a la Comunitat Valenciana, Carmen Ramos, ha explicat que reclamen una reducció dels grups de població, una adequació salarial en relació amb les percepcions dels jutges i magistrats, una “digna retribució” de les substitucions i que es retribuïsquen totes les funcions que han assumit des de la reforma del cos en 2019.

Fonts del Ministeri de Justícia apunten que faran públiques dijous les xifres de seguiment de les dues jornades de vaga. 

També et pot interessar

stats