La CEV demana que l’ampliació del port de València no siga “moneda de canvi” per a negociar una investidura

Navarro acusa la vicepresidenta de paralitzar aquesta infraestructura al·legant “qüestions ambientals que ja estan superades”

Cotenidors al port de València / Autoritat Portuària de València
La patronal valenciana defensa que el port valencià no sols beneficia la Comunitat Valenciana, sinó tot el país / Autoritat Portuària de València

La Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ha demanat a les forces d’esquerra que negocien una possible investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol que no usen l’ampliació del port de València com a “moneda de canvi”.

En un missatge clar i explícit, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha reclamat als “partits independentistes” que no paralitzen el projecte d’ampliació d’aquesta infraestructura, “al·legant qüestions ambientals”, perquè “està demostrat que aquestes qüestions estan superades i així ho avalen tot els informes de Ports i del Ministeri”, ha puntualitzat.

Així mateix, ha acusat Compromís, integrat en Sumar —formació que lidera la vicepresidenta de l'executiu central, Yolanda Díaz— d’afavorir la paralització d’aquest projecte, al qual només li falta que el Consell de Ministres aprove una inversió de 500 milions d’euros, perquè l’ampliació de la terminal nord ja està aprovada pel consell d’administració del port.

“Hi ha una paràlisi en aquest projecte. Compromís ja va convidar Esquerra Republicana a visitar el port. Pensem que qui està paralitzant aquesta infraestructura és la vicepresidenta, des de gener està parat”, argumentava Salvador Navarro aquest dimarts.

El líder de la patronal ha apuntat que el port de València “és el port d’Europa, el port de referència de Madrid i és un problema nacional”. Per aquesta raó, Navarro ha insistit que la patronal valenciana espera que el port no siga objecte de cap negociació d’un hipotètic executiu d’esquerres.

Seguint la mateixa línia que el Consell, Salvador Navarro ha reclamat als partits d'esquerres que no negocien amb la infraestructura valenciana: “Esperem que el port no siga moneda de canvi, com en altres ocasions ha passat amb altres infraestructures de la Comunitat Valenciana que altres territoris han paralitzat”. “El Consell de Ministres ha d’aprovar la inversió per a ampliar el port ja”, ha remarcat. 

També et pot interessar

stats