CCOO també dona suport al contingut de l'acord de la negociació col·lectiva pactat amb els empresaris

El pacte serà signat aquest dimecres amb la UGT i la patronal CEOE

El secretari general de CCOO, Unai Sordo
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, en una imatge d'arxiu / A. Pérez Meca (Europa Press)

El Consell Confederal de CCOO ha aprovat aquest dimarts el text per al nou Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC), que recull una indicació per a pujades salarials del 4% el 2023 i del 3% per a 2024 i 2025, i que ja va ser ratificat ahir dilluns per la UGT i la patronal CEOE-Cepyme. Segons fonts del sindicat, l'acord ha sigut aprovat per 146 vots a favor, un vot en contra i una abstenció.

El seu secretari general, Unai Sordo, ha afirmat que es tracta d’un acord determinant perquè 1.300 convenis col·lectius encara sense negociar enguany puguen recollir increments salarials que permeten als treballadors recuperar poder adquisitiu.

També ha destacat que es tracta d’un acord a tres anys que recollirà increments que poden arribar a superar el 13% i que, a més, impulsa les reformes d'aquesta legislatura, especialment la reforma laboral.

Així mateix, ha detallat que el nou AENC suposa una modernització dels continguts dels convenis col·lectius en abordar elements com la regulació del teletreball, la digitalització, la desconnexió digital i tot el que té a veure amb l'ús de la intel·ligència artificial (IA).

El dirigent de CCOO ha valorat també que l'acord busca “evitar la destrucció massiva de llocs de treball”, en tant que fomenta que es recórrega a figures de flexibilitat interna, com l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o les reduccions de jornada, en conjuntures de crisis com la viscuda per la covid. “Cal portar l’acord a totes les empreses i a tots els sectors del país", ha postil·lat.

Aquest dimecres els dirigents de patronal i els sindicats signaran l’acord en un acte que tindrà lloc a les 11:00 hores al Cercle de Belles Arts.

També et pot interessar

stats