Els carburants i la llum espenten una pujada de l’IPC del 1,7% a la Comunitat Valenciana

Els preus creixen al març més que al conjunt d’Espanya, que registra el major augment des d’abril del 2019 

L'alimentació i les begudes sense alcohol van pujar un 1,7% aquest mes de març
L'alimentació i les begudes sense alcohol van pujar un 1,7% al març

Els preus van pujar un 1,7% al març a la Comunitat Valenciana respecte del mateix mes de l’any passat. Aquest increment de 0,4 punts per damunt del creixement que han experimentat els preus al conjunt d’Espanya, segons l'índex de preus de consum (IPC) confirmat aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L’encariment de l’electricitat i els carburants està darrere d’aquesta pujada. 

Al conjunt de l’Estat, l’IPC ha experimentat un important canvi de tendència després de les xifres negatives del 2020. De fet, la xifra de març és la més alta de l'índex general des d'abril del 2019 i supera en 1,3 punts la de febrer, quan els preus es van mantindre estables. 

Per grups, a la Comunitat Valenciana es van registrar pujades en tots els sectors, tret de les comunicacions, que va baixar un 5%. L’habitatge (+5,3%), el transport (+4,2%) i l’alimentació i les begudes no alcohòliques (+1,7%) van experimentar els majors increments al març d’enguany respecte al mateix mes del 2020.

Les begudes i tabac, pel mateix import

En la resta de productes es van produir pujades de l'1,1% en vestit i el calçat, i el parament de la llar de l'1%, mentre que en l’ensenyament els preus van augmentar un 0,8%, en medicina un 0,5% i en oci i cultura un 0,4%. En el cas dels preus dels hotels, cafés i restaurants, els consumidors van pagar un 0,2% més el mes de març. Les begudes alcohòliques i el tabac es va mantindre igual.

En l'evolució de la taxa anual al conjunt d’Espanya, els productes que més van augmentar de preu van ser el transport i l'habitatge.

També et pot interessar

stats