CaixaBank anuncia un ERO, però sense concretar quants treballadors afectarà

Començarà a negociar els comiats amb la plantilla la setmana vinent i els sindicats estimen que repercutirà sobre “milers” d’empleats. 

Nova retolació amb el logo de CaixaBank / À Punt NTC
Seu de CaixaBank a València, ja amb el nou cartell de la marca

CaixaBank, la nova entitat bancària fruit de la fusió de CaixaBank i Bankia, ha anunciat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que començarà a negociar amb la plantilla el dimarts que ve, pero sense concretar quants del 46.000 treballadors que té a Espanya seran acomiadats. Els sindicats preveuen que l’ERO serà significatiu i que afectarà “milers” de persones. 

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va revelar recentment que l’ajust de la plantilla es faria amb criteris "no traumàtics" i que prevaldria la "voluntarietat i la meritocràcia", en lloc dels criteris d’edat, amb la intenció de retindre els millors treballadors. 

Ara per ara, la direcció del banc sols ha traslladat a la representació legal de la plantilla la intenció d’iniciar un ERO. L’entitat vol tindre tancada la negociació al final del segon trimestre de l'any. "Ho farem bé, com ho hem fet en el passat", va apuntar  Gortázar.

Ajust de la plantilla i integració tecnològica

Després de culminar la fusió, l'ajust de plantilla és un dels principals reptes de l'entitat per a enguany, a més de la integració tecnològica amb Bankia.

Aquest dilluns CaixaBank iniciava la unificació de la marca en la seua xarxa d'oficines, procés que completarà d'ací a nou setmanes. La nova entitat té 623.800 milions d'euros en actius a Espanya, la qual cosa la converteix en el banc de major dimensió del mercat espanyol, amb una rellevant posició a escala europea. La nova CaixaBank té presència en uns 2.200 municipis i en 350 d'aquests és l'única entitat.

També et pot interessar

stats