Bankia culmina la seua etapa en solitari entre crítiques pel poc pes en la nova entitat

El Palau de Congressos de València ha acollit aquest dimarts l'última junta d'accionistes abans de la fusió amb CaixaBank.

Junta Accionistas Bankia 2021 / Handout (EUROPA PRESS)
Junta d'accionistes de Bankia 2021 / Bankia

Bankia ha fet aquest dimarts al Palau de Congressos de València la que serà l'última junta d'accionistes. La fusió amb CaixaBank, que es concretarà durant els pròxims dies, donarà lloc al banc més gran d'Espanya, amb 660.000 milions en actius, un 25% de quota de mercat, 20 milions de clients, 50.000 treballadors i una xarxa comercial amb presència física en 2.200 municipis. La junta ha sigut també un moment per a la crítica i de fet han demanat el torn de paraula una desena de representants sindicals i dels grups d'accionistes, alguns dels quals s'han mostrat prou durs sobre l'actuació del consell en els últims anys i han demanat posar en valor els empleats de Bankia.

Durant la junta, diversos sindicats han criticat que la representació dels professionals de Bankia en l'equip directiu de la nova CaixaBank siga "minúscul". "No hem començat bé, president. La plantilla de Bankia no s'ho mereix", ha dit Ángel Bartolomé (Accam-Bankia). En aquesta mateixa línia, Jorge Terrasa (ACB Bankia) ha demanat que el nou equip directiu ja anunciat no siga el futur del que els espera als professionals de Bankia. I altres representants sindicals, com UGT, CCOO, SATE, CGT o ASIP, han insistit en les intervencions en la importància que l'expedient de regulació d'ocupació preveja indemnitzacions atractives, eixides no traumàtiques, prejubilacions, voluntarietat total i allargament dels terminis.

Les crítiques han trobat la rèplica en el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, que considera que el resultat final del conjunt de posicions i el pes de directius de Bankia en l'organigrama de la nova CaixaBank és "raonablement equilibrat", considerant les dimensions de les dues entitats. Goirigolzarri ocuparà la presidència de l'entitat resultant de la fusió.

Durant la junta, els accionistes han aprovat els punts de l'orde del dia. Han participat en la trobada 513 accionistes, que representen prop del 65,532% del capital, mentre que la participació total va ascendir al 78,879%, dins del mínim legal per a l'aprovació de les propostes previstes.

Goirigolzarri ha subratllat, en la intervenció davant de la junta, "amb enorme orgull", que Bankia va passar de ser el principal problema del sector i de l'estabilitat del país en 2012 a ser un exemple i a contribuir "de manera decisiva" a la millora socioeconòmica del país.

L'intercanvi d'accions de la fusió Bankia-CaixaBank està subjecte al fet que divendres que ve, 26 de març, quede consumada l'operació, cosa que es produirà si abans d'aquesta data s'aconsegueixen obtindre les autoritzacions de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i del Ministeri d'Afers Econòmics. Des d'aquest moment començarà la integració real de les dues entitats, que culminarà amb la integració tecnològica, que, en principi, està prevista per a finals de 2021.

També et pot interessar

stats