El BBVA proposarà a la junta ampliar capital per a avançar en la compra del Sabadell

L'ampliació de capital consistirà en l'emissió de noves accions del BBVA, que s'entregaran als accionistes del Banc Sabadell que accepten l'oferta

El president del BBVA, Carlos Torres.
El president del BBVA, Carlos Torres / EFE

El BBVA ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes per al 5 de juliol (en segona convocatòria), a la qual proposarà l'ampliació de capital necessària per a dur a terme el bescanvi d'accions amb el Banc Sabadell.

Segons ha explicat este divendres l'entitat en un fet rellevant remés a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'ampliació de capital consistirà en l'emissió de noves accions del BBVA, que s'entregaran als accionistes del Banc Sabadell que accepten l'oferta. Així mateix, ha recalcat, que esta ampliació no suposarà cap desembossament per part dels accionistes del BBVA.

L'augment del capital es farà mitjançant l'emissió i posada en circulació de fins a un màxim d'1.126.339.845 de noves accions ordinàries de 0,49 euros de valor nominal cadascuna, de la mateixa classe i amb els mateixos drets i obligacions que les accions del BBVA actualment en circulació. L'import definitiu de l'ampliació dependrà del nombre d'acceptacions que es reben per part dels accionistes del Sabadell.

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, considera que amb l'ampliació de capital l'entitat fa un pas en el procés de compra als accionistes del Banc Sabadell, i que la unió de les dos entitats generarà valor per a tots i, en particular, per als accionistes, en crear un banc més fort i competitiu.

Per a això, el BBVA ha proposat als accionistes del Banc Sabadell l'intercanvi d'una nova acció del BBVA per 4,83 accions del Sabadell. Després del bescanvi i suposant una acceptació del 100% per part dels accionistes del Sabadell, estos tindran una participació del 16% en el BBVA.

A més, els accionistes del Banc Sabadell es beneficiaran d'una prima del 30% sobre la cotització del tancament de les dos entitats del passat 29 d'abril; del 42% sobre les mitjanes ponderades de l'últim mes; o del 50% sobre les mitjanes ponderades dels últims tres mesos.

El BBVA mantindrà la seua actual política de remuneració a l'accionista, que suposa repartir entre el 40% i el 50% del benefici, amb la possibilitat de combinar dividends en efectiu i recompres d'accions, i continuarà compromés a distribuir qualsevol excés de capital per damunt del 12%.

Així mateix, argumenta el BBVA, tindre una entitat "més forta i rendible" també es traduirà en més finançament per a empreses i famílies, amb una capacitat addicional de concessió de crèdit de 5.000 milions d'euros a l'any a Espanya, i en una major contribució a les arques públiques via impostos, la qual cosa redundarà en un major progrés econòmic i social.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat.

També et pot interessar

stats