El BBVA demana a la CNMV autorització per a llançar l'opa sobre el Banc Sabadell

Perquè es formalitze l’oferta, també requereix l’autorització del BCE i la CNMC

Seu del BBVA a Madrid / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de maig 2024 - 18:35 Actualitzat: 24 de maig 2024 - 23:05

El BBVA ha presentat este divendres davant de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la sol·licitud d'autorització de l'oferta pública d'adquisició (opa) sobre el Banc Sabadell que va anunciar fa vora dos setmanes, segons ha informat l'entitat a l'organisme supervisor. Amb l'opa hostil, el banc basc aspira a prendre el control de l'entitat catalana per a la seua posterior fusió.

L'autorització de la CNMV és un dels passos previs que necessita el banc per a poder llançar l'opa. També requereix l’autorització del Banc Central Europeu (BCE) i de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Segons recull el document presentat este divendres, el BBVA notificarà també la concentració econòmica resultant de l'oferta a les autoritats de defensa de la competència a França i el Marroc.

El passat 9 de maig, el BBVA va decidir llançar una opa hostil sobre el 100% de les accions de Banc Sabadell després del rebuig del consell d'esta entitat a una proposta de caràcter amistós. Així, ofereix als accionistes de Sabadell un bescanvi d'un títol nou per cada 4,83 del banc, la mateixa oferta que va proposar la setmana passada al consell d'administració de l'entitat catalana, la qual cosa constituïa una prima del 30% sobre el preu de tancament de totes dues entitats del passat 29 d'abril.

Els accionistes de Banc Sabadell tindran un 16% de participació en l'entitat resultant. El preu equivalent de la contraprestació en efectiu és de 2,12 euros per acció de l'entitat d'origen català. El BBVA preveu que el tancament de l'operació es duga a terme en un període d'entre sis i huit mesos, una vegada reba les autoritzacions necessàries.

Oliu i González-Bueno animen la plantilla de Sabadell davant de l'opa hostil del BBVA

El president i el conseller delegat de Banc Sabadell, Josep Oliu i César González-Bueno, han tornat hui a enviar un missatge a la plantilla. "Serà un procés llarg que seguirà una sèrie d'autoritzacions complexíssimes que duraran mesos. Mentrestant, ho donarem tot", ha dit González-Bueno.

"No hi ha res nou. Deixeu-me que insistisca que esta és una opa hostil; és a dir, no ha sigut ni acordada ni sol·licitada pel consell del banc", ha transmés per la seua part Oliu.

Com ja fera després que el consell d'administració rebutjara la proposta de fusió que el BBVA va donar a conéixer l'1 de maig, Oliu i González-Bueno, han enviat un vídeo als empleats recordant els motius pels quals el consell va prendre eixa decisió: “[el consell] està convençut que el projecte de Banc Sabadell en solitari generarà més valor als seus accionistes, clients, plantilla i a la societat en general”. A més, ha recordat la intenció del banc de distribuir 2.400 milions d'euros amb càrrec als resultats de 2024 i 2025, un pagament “amb el suport del pla de negoci”.

També et pot interessar

stats