Torres (BBVA), a Oliu (Sabadell): "No hi ha espai per a millorar l'oferta de fusió en termes econòmics"

Este dilluns el president del Sabadell va afirmar que l'oferta realitzada pel BBVA "no és satisfactòria"

El president del grup BBVA, Carlos Torres, en una imatge d'arxiu
El president del grup BBVA, Carlos Torres, en una imatge d'arxiu / Efe

El BBVA ha fet públic este dimecres en una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una carta que va enviar el 5 de maig el seu president, Carlos Torres, al seu homòleg del Banc Sabadell, Josep Oliu, informant-lo que no hi havia "espai" per a millorar "en termes econòmics" l'oferta de fusió.

"T'escric en referència al correu que t'enviava dimarts en què t'adjuntava la nostra proposta amb els termes per a una fusió. Entenc que l'esteu avaluant exhaustivament per a donar-nos resposta, i en eixe sentit considere que és molt important que el teu consell d'administració conega que el BBVA no té cap espai per a millorar els seus termes econòmics", deia el text enviat per Torres.

El BBVA ha fet públic el contingut íntegre de la carta enviada a Oliu, en què insisteix que en la seua proposta s'havia "esgotat tot l'espai" que hi havia disponible i que no podia oferir una prima més gran, i en què recordava que la capitalització borsària ja s'havia vist minvada en 6.000 milions d'euros.

"En la nostra proposta ja hem esgotat tot l'espai que teníem, en haver mantingut una prima del 30% malgrat la gran pujada relativa de la vostra acció des de mitjan abril fins al dia 29. Addicionalment, des de dimarts el mercat també ha deixat clar que no hi ha més possibilitat de pujada, perquè la capitalització borsària de BBVA ha descendit en el període en més de 6.000 milions d'euros. Esta situació impedeix absolutament que puguem pagar més prima que la que ja oferim, perquè si ho férem és previsible que de nou caiguera el nostre valor (fins i tot en una quantitat superior a l'increment en prima que férem)", subratllava Torres a Oliu.

També et pot interessar

stats