El BBVA defen l'opa davant dels accionistes: "Formaran part d'un banc més fort i competitiu"

El banc ha remés un vídeo als accionistes animant-los a participar en la junta extraordinària del 5 de juliol, convocada per a aprovar l'ampliació de capital que necessita per a llançar l'opa

El CEO del BBVA, Onur Genç, i el president, Carlos Torres, durant una roda de premsa el passat mes a Madrid
El CEO del BBVA, Onur Genç, i el president, Carlos Torres, durant una roda de premsa el mes passat a Madrid / BBVA

El president de BBVA, Carlos Torres, ha explicat als seus accionistes l'operació que l'entitat ha plantejat sobre el Banc Sabadell, formada per una opa de caràcter hostil i una fusió posterior, i ha defensat que la intenció és aconseguir més eficiència i rendibilitat.

"Formaran part d'un banc més fort i competitiu", ha assegurat en un vídeo que l'entitat ha remés este dilluns als seus accionistes, animant-los així a participar en la junta extraordinària del 5 de juliol, convocada per a aprovar l'ampliació de capital que necessita per a llançar l'opa. El vídeo es completa amb una carta als accionistes i les instruccions per a votar o delegar el vot.

Tant en la carta com en el vídeo, Torres explica als accionistes, especialment als minoritaris, l'objectiu de la junta que se celebrarà al Palau Euskalduna de Bilbao i la proposta de l'opa sobre el Sabadell, que consisteix en el bescanvi d'una nova acció del BBVA per 4,83 títols del Banc Sabadell.

Torres explica que esta ampliació "no suposarà, per tant, cap desemborsament per part dels accionistes de BBVA" i defén que la unió de totes dos entitats "reforçarà el posicionament del banc i escala en el mercat espanyol", al mateix temps que s'aconseguirà "una major eficiència i rendibilitat".

En la carta, recorda que el banc estima una millora del benefici per acció del voltant del 3,5%, mentre que l'impacte de capital estimat seria d'uns 30 punts bàsics, sense incloure el cost per les ruptures dels acords que té el Banc Sabadell per a la gestió d'actius i serveis de custòdia.

A més, Torres també ha recordat l'"atractiva" política de remuneració que té actualment, que suposa repartir entre el 40% i el 50% del benefici anual, amb la possibilitat de combinar dividends en efectiu i recompra d'accions. A més, BBVA té la intenció de distribuir qualsevol excés de capital per damunt del 12%.

També et pot interessar

stats