Mazón al president del Sabadell sobre l'opa del BBVA: "Cal evitar una concentració que crec que no ajudaria a ningú"

El president de la Generalitat retrau a Diana Morant (PSPV) que l'acuse de mentir sobre les aportacions a l'Albufera, perquè "l'aigua no és una broma"

De dreta a esquerra, el cap del Consell, Carlos Mazón i el president de Banc Sabadell, Josep Oliu
De dreta a esquerra, el cap del Consell, Carlos Mazón i el president de Banc Sabadell, Josep Oliu / Generalitat Valenciana

El cap del Consell, Carlos Mazón, ha traslladat al president del Banc Sabadell, Josep Oliu, l'oposició del govern de la Generalitat a l'opa hostil llançada pel BBVA, perquè considera que "cal evitar una concentració que crec que no ajudaria a ningú". Mazón li ha comunicat la necessitat de defendre els "3.000 llocs de treball" i la xarxa de l'entitat al territori, perquè la ciutadania de la Comunitat Valenciana puga "continuar triant" i continue havent-hi competència", segons ha explicat als mitjans sobre la trobada, després de rebre la brusa de síndic d'honor del Tribunal de les Aigües i la medalla de plata commemorativa del mil·lenari de la institució.

"Esta comunitat té dos entitats financeres amb una marca valenciana especial i no volem que n'hi haja només una, volem que continue havent-n'hi dos, i si pot ser més; per descomptat que les que estan continuen donant suport al territori com ho han fet fins ara o fins i tot més, perquè hi ha predisposició, per exemple, a ajudar a l'habitatge públic, de protecció oficial o assequible". En este sentit ha destacat que han abordat "una aliança estratègica" per a posar en marxa el Pla Viu per a la mobilització d'habitatge públic, que facilite l'accés a "la població que més ho necessita" i que ha assenyalat que "no solament és una emergència", sinó "una estratègia de primera magnitud en la primera legislatura del govern de canvi".

Mazón assegura que han tractat assumptes concrets" sobre "què fem i per a què volem una entitat valenciana", entre els quals ha assenyalat el finançament "per a ajudar els nostres autònoms, les nostres pimes, les nostres famílies, del nostre habitatge i de projectes estratègics en els quals afortunadament Sabadell està i volem que continue estant i que continue ampliant", ha indicat.

Mazón respon a Morant, que l'acusa de "mentir" sobre l'Albufera amb fins electorals

El cap del Consell també ha tingut temps de respondre a les acusacions de la secretària general del PSPV i ministra de Ciència, Diana Morant, que l'ha acusat de mentir sobre les aportacions d'aigua a l'Albufera per a fer "guerra" electoral contra la candidata socialista als comicis, la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. "Mentir per a guanyar eleccions està lleig i és el que fan aquells que no tenen arguments per a dir la veritat i per a defendre les seues idees" ha dit Morant, que ha subratllat que els que "de sobte s'han recordat" de l'aiguamoll valencià, el Mar Menor o Doñana, són els que després es comporten com "negacionistes del canvi climàtic i maltracten els espais naturals".

El cap del Consell ha descrit les acusacions com un "insult greu" i ha desafiat el govern espanyol a dir-los quan "ha entrat l'aigua per l'Albufera i per on ha entrat, que ens diguen qui ha sigut el tècnic que ha accionat la manovella". "Hem posat un requeriment oficial, previ a un cas contenciós administratiu al govern d'Espanya perquè ha incomplit", ha afirmat Mazón, que defén que en la seua trajectòria ha demostrat que quan "parla d'aigua" ho acredita. Assegura que fa anys que demostra les retallades en el Tajo-Segura i el fet que "el govern de Morant no ha fet res per a depurar les nostres aigües ni pels aqüífers".

"Ja n'hi ha prou de bromes sobre l'aigua de l'Albufera i de fer política d'altes mires. De l'aigua es parla amb rigor i si es porta esta brusa [del Tribunal de les Aigües] es parla amb rigor i amb la veritat per davant. Ja està bé que el PSOE tracte l'aigua com una broma, perquè és un insult", ha respost a la petició de valoració de la premsa.

El cap del Consell, acompanyat de l'alcaldessa de València posa amb els membres del Tribunal de les Aigües
El cap del Consell, acompanyat de l'alcaldessa de València posa amb els membres del Tribunal de les Aigües / À Punt NTC

També et pot interessar

stats