El Banc Central Europeu comença a apujar els tipus d'interés per a frenar la inflació

El consell de govern es reuneix per a discutir la manera de frenar la forta escalada de la inflació a la zona de l'euro i discutirà un increment superior al 0,25% anunciat al juny

Seu del Banc Central Europeu a Frankfurt
Seu del Banc Central Europeu a Frankfurt / À Punt NTC

El Banc Central Europeu (BCE) comença aquest dijous a aplicar la pujada dels tipus d'interés que va anunciar el passat mes de juny. Per primera des de fa onze anys l'indicador en el qual es basen la major part de les hipoteques pujarà. I ho farà com a mínim en 25 punts bàsics. La intenció és frenar la forta pujada de la inflació per la guerra a Ucraïna i la caiguda sense fre de la cotització de l'euro enfront del dòlar en els últims mesos, alhora que Itàlia travessa una nova crisi política. El BCE manté en 0% els tipus d'interés des del 2016.

El Consell de govern del BCE es reuneix aquest dijous a la seu central de l'organisme a Frankfurt per a discutir la manera de frenar la forta escalada de la inflació en la zona de l'euro i ja ha comunicat que discutirà un increment superior al 0,25% anunciat al mes de juny.

No serà l'única pujada dels tipus d'interés. El BCE també va anunciar el mes passat que els tornarà a incrementar al setembre, encara que no deixa clar en quina quantitat.

La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar al juny en el 8,6%, enfront del 8,1% registrat al maig. Aquest és l'encariment més gran dels preus a la regió de l'euro de tota la sèrie històrica i més de quatre vegades la meta d'estabilitat de preus del 2% del Banc Central Europeu (BCE), segons ha confirmat l'oficina comunitària d'estadística, Eurostat.

Aquest repunt va en línia amb el que va anunciar el passat maig la Reserva Federal dels Estats Units (FED), que va decidir elevar els tipus d'interés del país 50 punts bàsics amb l'objectiu de lluitar contra una inflació desbocada.

També et pot interessar

stats