Brussel·les eleva l'estimació d'inflació per a Espanya al 8,1%, cinc dècimes per damunt de la mitjana comunitària

La Comissió Europea manté la previsió de creixement per a enguany en el 4%, però la rebaixa al 2,1% per a 2023

La seua de la Comissió Europea a Brussel·les en una imatge d'arxiu
La seu de la Comissió Europea a Brussel·les en una imatge d'arxiu / Yves Sherman (Reuters)

La Comissió Europea ha tornat a retallar les previsions de creixement per a l'eurozona per al que queda de l'any i el següent, a més d'elevar la inflació mitjana, que estima ara que se situarà en el 7,6% per al 2022 i en el 4% el 2023.

També ha elevat 1,8 punts l'estimació de la inflació per a Espanya, que se situa en el 8,1% per al que queda de l'any i en el 3,4% per al pròxim, 1,6 punt més. 

L'impacte de la guerra a Ucraïna i l'augment continuat dels preus, especialment de l'energia i els aliments, continuen alterant les projeccions macroeconòmiques de l'executiu comunitari. Les noves previsions que Brussel·les ha anticipat aquest dijous rebaixen fins al 2,6% l'expansió del PIB, una dècima menys que l'estimació de maig, i situen en l'1,4% el creixement previst, nou dècimes menys. 

La Comissió Europea ha mantingut la previsió de creixement del PIB espanyol en 2022 en el 4%, la mateixa xifra que en les seues projeccions de maig, però l'ha rebaixada per a 2023, al 2,1% enfront del 3,4% anticipat a la primavera.

En una primera valoració, l'executiu espanyol ha destacat que el creixement previst serà el més gran entre les grans economies de la Unió Europea, Alemanya, França i Itàlia, segons ha informat el Ministeri d'Economia en un comunicat.

També et pot interessar

stats