El clúster de l'automoció considera que el retard en l’electrificació d’Almussafes forma part del que estava previst

El president d'AVIA, Francisco Segura, no mostra preocupació per la modificació de les previsions inicials de Ford

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) / Arxiu

El president del clúster de l'automoció AVIA, Francisco Segura, ha afirmat que els retards en les inversions necessàries per a la instal·lació de la plataforma elèctrica a Almussafes (Ribera Baixa) entren dins del que preveuen els plans estratègics de la indústria auxiliar. També ha dit que AVIA tenia previstes aquestes demores i considera que un any és "un plantejament moderat" respecte a les previsions inicials.

Segura s’ha pronunciat així aquest dijous arran que el president del Comité d'empresa de Ford Almussafes, Carlos Faubel, després de reunir-se a Colònia amb la direcció europea de la multinacional, va afirmar que Ford està retardant les decisions respecte a la planta valenciana i les inversions per a l’electrificació.  

Durant la reunió la multinacional va confirmar que sol·licitarà les ajudes de la segona convocatòria del Perte del Vehicle Elèctric i Connectat (VEC), dividit en dos blocs: un per al programa de bateries i un altre per a projectes individuals amb impacte en la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat. Respecte a les bateries, la voluntat és ampliar o instal·lar una nova planta de muntatge de bateries perquè l'actual de la factoria d'Almussafes és de capacitat limitada.

Cancel·lada la parada de dilluns vinent

D'altra banda, aquest dijous, la direcció de Ford ha informat la UGT durant una reunió de comissió mixta de seguiment de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) en vigor a la planta d’Almussafes que cancel·la la jornada de parada de producció prevista per a dilluns vinent. La comissió de seguiment es reunirà aquest mateix dia i verificarà les condicions per a la resta de la setmana.

Aquests expedients d'ocupació temporals afecten potencialment, de manera total o parcial, tota la plantilla. Durant les parades de producció, els treballadors perceben un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant antiguitat i vacances.

També et pot interessar

stats