Ford sol·licitarà el Perte VEC i retarda decisions sobre la planta de València

La direcció europea de Ford així ho ha traslladat al comité d'empresa de Ford Almussafes en la seu de la multinacional a Colònia

Recàrrega d'un cotxe elèctric
Recàrrega d'un cotxe elèctric / Ford

Ford presentarà la seua sol·licitud per a rebre les ajudes de la segona convocatòria del Perte del vehicle elèctric i connectat (VEC), encara que està retardant les decisions respecte a la planta valenciana i les inversions necessàries per a la instal·lació de la plataforma elèctrica en aquesta factoria.

La direcció europea de Ford així ho ha traslladat al comité d'empresa de Ford Almussafes, el president del qual, Carlos Faubel, ha mantingut dues reunions en la seu de la multinacional a Colònia (Alemanya) amb el comité d'empresa europeu i amb representants de Ford Europa, acompanyat de la direcció local d'Almussafes.

Segons Faubel, hi ha el compromís de la direcció europea que Ford presentarà candidatura al Perte VEC, que està dirigit a dos blocs, un relacionat amb el programa de bateries, per un import superior als 800 milions d'euros, i un altre, amb projectes individuals amb impacte en la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat.

Respecte a les bateries, la voluntat és ampliar o instal·lar una nova planta de muntatge de bateries, ja que l'actual de la factoria d'Almussafes és de capacitat limitada, segons ha explicat Faubel.

Retard en la presa de decisions sobre l'aposta de negoci i les inversions

D'altra banda, des de la direcció de la multinacional a Detroit (Estats Units) s'està retardant la presa de decisions sobre l'aposta de negoci definitiva, de la qual derivaran les inversions.

Per al dirigent sindical, aquest retard tindrà efectes en les estimacions d'inversions que afermen el futur de la fàbrica valenciana i en la clarificació dels terminis.

En aquest sentit, les parts han acordat establir un calendari de reunions a partir de setembre per a compartir les notícies i decisions que adopte la companyia.

Segons Faubel, la candidatura al Perte és un senyal positiu, però "no hi ha claredat i certesa" quant a les decisions d'inversió, que espera que s'adopten en l'últim trimestre d'enguany.

UGT veu urgent assegurar el futur de la fàbrica ja que el 2024 deixarà de fabricar-se la furgoneta Transit i hi ha "incertesa" sobre l'impacte que tindrà en l'ocupació.

Fa més d'un any que Ford Motor Company va anunciar que la de València era la planta triada per a construir la nova plataforma elèctrica de Ford per a Europa.

També et pot interessar

stats