Indústria anuncia una tercera convocatòria del Perte elèctric de 1.200 milions d'euros

Aquest pressupost addicional s'unirà als 2.200 milions d'euros ja estipulats per a la segona convocatòria del Perte per a vehIcles elèctrics

Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics carregant-se
Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics mentre es carreguen / Scharfsinn (Shutterstock)

El ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, ha anunciat aquest dilluns una tercera convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC) per valor de 1.200 milions d'euros, procedent de l'addenda als fons europeus aprovada pel govern a principis d'aquest mes. Aquest pressupost addicional s'unirà als 2.200 milions d'euros ja estipulats per a la segona convocatòria del Perte VEC, segons Gómez, que ha assegurat que amb la "flexibilitat" del nou marc no "té cap dubte" que "s'esgotarà el 100%".

En la primera partida d'aquesta convocatòria eixirà el bloc de bateries per més de 800 milions d'euros; després, una vegada la Comissió Europea publique la documentació d'excepció per categories, eixirà un altre bloc específic per a projectes individuals. El ministre ha comentat que "ja determinaran aquesta partida", perquè ara estan "en fase d'ultimar aspectes". A més, ha assegurat que valoraran "projecte a projecte" la qualitat de cada un.

Inversions estrangeres

El ministre ha recordat que el 2022 Espanya va rebre més de 34.000 milions d'euros en inversió estrangera. Aquest és el segon millor any des que es té registre. En relació amb un possible acostament de Tesla a Espanya i amb la possible instal·lació d'una fàbrica de vehicles elèctrics a la Comunitat Valenciana, Gómez ha preferit no respondre, al·legant que les empreses "necessiten confidencialitat" per a poder dur a terme els seus projectes.

El ministre sí que ha destacat el cas de Renault, que ha volgut continuar el seu projecte a Espanya, i ha recordat que la competitivitat europea "és molt forta".

Diàleg constant amb el sector

Indústria està en diàleg constant amb el sector i ha defensat una transició "tan poc traumàtica com siga possible", encara que el marc temporal ja estipulat en la normativa "és clar". A més, el ministre ha confessat que, si hi ha alguna cosa que li ha faltat per fer en el seu mandat ha sigut aprovar la llei d'indústries, que esperava haver tramitat en aquesta legislatura, encara que confia que es puga "per a la pròxima".

També et pot interessar

stats