Puig confia que Ford podrà aspirar a la segona línia del Perte del vehicle elèctric

El cap del Consell destaca que Ford ha decidit que la seua electrificació a Europa passa per la seua planta a Almussafes i "si tot va bé, això hauria de tindre el suport dels fons europeus"

El director de fabricació de Ford España, Dionisio Campos; la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto i el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua visita a les instal·lacions de la fàbrica de Ford a Almussafes
Ximo Puig a les instal·lacions de la fàbrica de Ford a Almussafes en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la seua confiança que Ford podrà aspirar a la segona línia del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte Vec).

"Ford ha decidit que la seua electrificació a Europa passa per la Comunitat Valenciana i per la seua planta a Almussafes. Si tot va bé, això hauria de tindre el suport dels fons europeus", ha declarat en una visita a la fira Fruit Logistica, a Berlín.

Puig ha defensat que aquest és "el camí adequat" i ha recordat que és possible gràcies al fet que el govern no va adjudicar els fons totals de 3.000 milions d'euros de la primera convocatòria del Perte Vec, la qual cosa ha permés aquesta segona línia per a les empreses que com Ford no es van acollir en el seu moment.

"Benvinguda aquesta situació d'ajornament, perquè estic segur que això permetrà a Ford presentar el seu projecte", ha asseverat a preguntes dels periodistes en la fira alemanya.

A mitjan gener, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, va anunciar que el govern ampliaria la "finestra" per a la recepció de projectes en la segona convocatòria del Perte Vec, amb la finalitat de fer-lo "més atractiu" per a les inversions i d'emmotlar-se als calendaris de les empreses.

La primera convocatòria, amb una dotació de 2.975 milions, va concedir ajudes per import d'uns 793 milions a un total de deu propostes, deixant deserts fons per més de 2.180 milions.

També et pot interessar

stats