El comissionat del PERTE per al vehicle elèctric anuncia convocatòries d'ajudes "imminents" per valor de 2.300 milions

S'assignaran 837 milions a la fabricació de bateries i 1.475 per al vehicle elèctric

Muntatge d'un vehicle elèctric en una imatge d'arxiu
Muntatge d'un vehicle elèctric en una imatge d'arxiu / Volkswagen

El comissionat del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC), José María López, ha anunciat que les pròximes convocatòries d'ajudes seran "imminents" i que aniran dividides en dos parts: una per a la línia de bateries i una altra per a la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat. La primera estarà dotada amb 837 milions i la segona, amb 1.475.

López ha avançat la informació en la clausura de l'esdeveniment "L'impacte del cotxe elèctric en la transformació de la mobilitat a Europa", organitzat aquest divendres a Madrid per l'Associació Espanyola de Proveïdors d'Automoció (Sernauto), L.E.K. Consulting i la Fundació Repsol.

El Govern té previst obrir l'1 de juliol el termini de recepció d'ajudes per a la primera línia, que finalitzarà el 15 del mateix mes. Es preveu que l'assignació es confirme el 15 de setembre.

Durant la jornada s'han aportat dades sobre la realitat present i futura del vehicle elèctric a Europa, i les claus per a aconseguir arribar a l'objectiu de tindre circulant cinc milions de vehicles elèctrics a Espanya el 2035.

Ampliar la xarxa d'estacions de càrrega

Respecte a la tecnologia, també analitzada en l'estudi, s'ha posat de manifest que la transició al vehicle elèctric basat en bateries requereix una infraestructura de càrrega més accessible i suficient per a satisfer la creixent demanda per l'increment exponencial de la flota de vehicles elèctrics, la qual cosa implica una necessitat de gran inversió per part d'entitats públiques i privades per a garantir la capacitat de la xarxa elèctrica i dels punts de recàrrega d'alta potència.

Pel que fa al mercat, l'informe mostra que la mescla de tecnologies continuarà sent necessari per a donar resposta a determinades necessitats de mobilitat dels ciutadans.

També et pot interessar

stats