Avacu considera "insuficients" les mesures del govern i demana mantindre el descompte al carburant

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms considera que els treballadors per compte propi són "els grans oblidats" d'aquest nou paquet de mesures

La secció de fruiteria d'un supermercat
La secció de fruiteria d'un supermercat / Europa Press

Avacu ha valorat el paquet de mesures del govern per a fer front a la crisi econòmica, però ha considerat que són "insuficients" i "escasses, tenint en compte el moment actual i la situació econòmica que estan travessant moltes de les famílies". En particular, rebutgen la fi del descompte al carburant.

Per la seua banda, la Federació Nacional de Treballadors Autònoms (ATA) considera que són com a col·lectiu "els grans oblidats" d'aquest nou paquet de mesures.

L'ajuda als carburants i en vigor des del mes d'abril no es renovarà i acabarà finalment el 31 de desembre. Avacu estima que és "prompte" per a suprimir-la.

En aquest sentit, han instat els consumidors que "no acaparen bidons de combustible" a casa o als trasters, ja que això podria comportar un risc molt elevat per a l'escàs estalvi que pot suposar adquirir la gasolina durant aquests dies, abans que desaparega l'ajuda i el preu torne a incrementar-se.

Major esforç en els aliments

A més, una altra de les mesures que s'ha aprovat és la reducció de l'IVA a determinats aliments (0% en tots els aliments de primera necessitat i 5% per a l'oli i la pasta).

Alguna cosa que des d'Avacu valoren encara que creuen que "es podia haver fet un esforç més gran, especialment en el cas d'alguns productes frescos (que mantenen l'IVA en el 10%) i per a les famílies amb més problemes econòmics, així com en altres productes que qualsevol família utilitza diàriament, com els productes de neteja o d'higiene personal".

Per al president d'Avacu, Fernando Móner, "qualsevol iniciativa d'aquestes característiques és positiva, però insuficient, ja que vivim des de fa molts mesos en un entorn inflacionista que ha generat un impacte molt greu en el poder adquisitiu de les famílies".

ATA critica que el govern oblide els autònoms

El president de la Federació Nacional de Treballadors Autònoms (ATA) considera que al govern se li obliden gran part dels autònoms. "S'han anunciat noves partides de l'ICO per a empreses molt castigades com són la de la ceràmica a Castelló, però ni una paraula sobre rebaixar retencions per als autònoms o els pagaments a compte com hem sol·licitat. Continuarem avançant uns diners que no tenim durant almenys un any. Som la financera de l'Estat", ha denunciat Lorenzo Amor.

Sense mesures per al lloguer de locals

Una de les mesures anunciades és la pròrroga de la congelació dels lloguers durant sis mesos més. A més, es prorroga el límit al 2% per a l'actualització dels lloguers. "No obstant això, el govern oblida de nou els lloguers dels locals dels autònoms que pujaran de mitjana un 8%", ha afegit Amor.

Quant als carburants, es "deixa de costat" els professionals que també utilitzen el seu vehicle com a mitjà de transport, però no tenen el gasoil bonificat, com són els agents comercials i els professionals sanitaris rurals que han de desplaçar-se entre xicotetes localitats.

També et pot interessar

stats