Arranca eMobility a Fira València amb les tecnologies més capdavanteres de mobilitat

En la trobada es tractaran temes com la descarbonització, la sostenibilitat i la innovació, i s’espera que tinga un impacte de setze milions d’euros

Exposició eMobility a Fira València

Més de 6.000 professionals es reuneixen des d’aquest dimarts en eMobility Expo a Fira València per a conéixer les tecnologies més capdavanteres quant a mobilitat. Una trobada en què es tractaran temes com la descarbonització, la sostenibilitat i la innovació i que està previst que genere un impacte de setze milions d'euros.

També s’intenta respondre a preguntes sobre com seran les ciutats del futur, o en quin tipus de transport circularem en les pròximes dècades. El seu director, Jesús Haro, ha explicat en declaracions a À Punt, que més enllà dels vehicles particulars, en aquesta fira també es poden explorar noves possibilitats pel que fa al transport de passatgers en tren o camions electrificats amb capacitat per a fer més de 350 quilòmetres sense parar a repostar. No en va, aquesta és la fira del sector més important d’Europa.

Una de les novetats que es presenta en l'eMobility i que ja funciona en altres països és un autobús que circula sense conductor i que podríem trobar pròximament a les nostres ciutats. 

També hi podem trobar un simulador amb què es poden veure prototips modernitzats de la ciutat de València. Aquest dispositiu permet avaluar la implantació de tecnologia a la ciutat de forma virtual, ja que dins del simulador està tota la ciutat de València digitalitzada. Així ho ha explicat a À Punt el director de l’Institut de Biomecànica, Javier Sánchez. 

Fins i tot hi ha un espill amb intel·ligència artificial que serveix per a previndre riscos laborals. Segons indica el director d’Enginyeria Eines, l’empresa desenvolupadora, el treballador o treballadora només ha de fer un gest davant de l’espill perquè aquest identifique i avalue si porta tots els elements de protecció (casc, guants, jupetí, etc.).

També et pot interessar

stats