Arcadi España sobre la gigafactoria de Sagunt: "Crec que es prendrà una decisió positiva"

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic defén que el govern de l'Estat i el Consell han fet tot els possibles perquè fructifique l'operació

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic Arcadi España
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic Arcadi España / Jorge Gil (Europa Press)
07 de novembre 2022 - 12:28

A dos dies de la data límit perquè Volkswagen comunique si instal·la o no la gigafactoria de bateries a Sagunt, el Consell vol veure la botella mig plena. "Soc molt optimista i crec que es prendrà una decisió positiva en les pròximes setmanes", ha subratllat aquest dilluns el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, que s'ha mostrat tranquil per l'esforç de l'administració, ja que entén que tant el govern espanyol com la Generalitat han fet "tots els possibles" perquè la instal·lació es concrete. És una manifestació en la mateixa línia que va fer el cap del Consell aquest dissabte.

España ha fet aquesta declaració als mitjans de comunicació abans de la inauguració del Congrés pel 40 Aniversari de l'Estatut de la Comunitat Valenciana, on ha impartit la conferència El finançament autonòmic i l'harmonització fiscal.

Volkswagen s'ha de pronunciar abans de dimecres sobre la nova oferta de fons públics aprovats pel govern espanyol dins del Perte del vehicle elèctric. L'executiu de l'Estat ha duplicat la proposta inicial i l'ha estirada fins als 397 milions d'euros, una xifra que queda lluny dels 700 milions als quals aspirava la multinacional alemanya. En la discrepància sobre la quantia de les ajudes públiques justifica Volkswagen la decisió de repensar-se el projecte, que preveu mobilitzar 10.000 milions i s'estima que crearia 3.000 llocs de treball.

Preguntat per l'aportació de la Generalitat a la iniciativa de la gigafactoria de Sagunt, el titular d'Hisenda de l'executiu valencià ha assenyalat que hi ha "moltes" actuacions acomplides des de les diferents conselleries, igual que "molts" préstecs que la Generalitat donarà. "Són les ajudes regionals que es donen a aquesta mena d'inversions", ha asseverat.

No obstant això, el conseller ha remarcat que el percentatge de l'ajuda del Consell és "molt reduït" i que el gruix de la subvenció pública correspon al govern central, "com es fa amb altres grans inversions", amb suport de fons de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats