Puig espera que la setmana que ve hi haja una ''decisió positiva'' sobre la gigafactoria de Sagunt

El cap del Consell, que s’ha mostrat optimista, ha establit un paral·lelisme amb l’arribada de la Ford

El president Ximo Puig atenent als mitjans aquest dissabte a València
El president Ximo Puig atén els mitjans aquest dissabte a València / À Punt VLC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que "es continuarà treballant durant aquest cap de setmana i els pròxims dies" perquè "la setmana que ve" es produïsca "ja" una "decisió positiva" respecte a la instal·lació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre).

"Estem facilitant i col·laborant des del primer moment perquè la presa de decisions definitiva siga l'acceptació del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) del Vehicle Elèctric i Connectat per part de Volkswagen", ha defensat.

El 9 de novembre la multinacional alemanya ha de dir si accepta o no les ajudes del Perte de l'automoció. Unes ajudes de 397 milions d'euros que la companyia qualifica d'insuficients.

En aquests termes s'ha pronunciat Puig durant la seua visita a la finalització de les obres del Centre de Salut Tres Forques, en companyia del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, l'alcalde de València, Joan Ribó, i els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo.

El cap del Consell s'ha mostrat optimista sobre el projecte de gigafactoria perquè, ha remarcat, hi ha bona voluntat per part del govern d'Espanya per a ampliar "algunes línies en altres àmbits més allà del Perte".

Així mateix, ha subratllat que la Generalitat ha demostrat en tot moment la seua posició favorable a fer possible tot allò amb què s'havia compromés. "No hi ha cap problema per part de Volkswagen respecte a la confiança amb la Generalitat", ha afirmat.

Puig ha destacat que la instal·lació de la gigafactoria a Sagunt suposarà una "inversió disruptiva" per a la Comunitat Valenciana i ha establit un paral·lelisme amb l’arribada de la Ford. 

La gigafactoria, en xifres

La inversió de 3.000 milions d’euros comportaria, segons els promotors de la gigafactoria, més de 3.000 llocs de treball de manera directa i entre 10.000 i 12.000 d'indirecta. Sagunt, a més, es posicionaria com una de les principals zones logístiques de tot Europa.

Volkswagen estima que la planta estaria a punt per a entrar en funcionament el 2026, com a part de les sis gigafactories de cel·les necessàries per a les bateries elèctriques que la multinacional vol crear al nostre continent abans que s'acabe la dècada.

També et pot interessar

stats