Amazon Espanya guanya 6.400 milions bruts el 2022, un 6,6% més

El gegant de venda en línia no detalla els beneficis nets ni els detalls específics de tributació 

Façana d'instal·lacions d'Amazon (arxiu)
Façana d'instal·lacions d'Amazon (arxiu) / Europa Press

Amazon, el gegant de la venda en línia, ha tancat 2022 amb uns ingressos bruts totals de 6.400 milions d'euros per l'activitat a Espanya. La quantitat suposa un increment del 6,6%, en comparació amb els 6.000 milions obtinguts l'exercici anterior, segons ha informat aquest divendres la mateixa companyia. 

En concret, la plataforma de comerç electrònic assenyala haver contribuït a la hisenda de l'Estat amb 931 milions d'euros l'últim any, el triple que el 2021 quan hi va aportar 292 milions. Tot i que evita desgranar els detalls sobre la fiscalitat, assegura haver pagat 317 milions en concepte d'impostos directes, xifra que engloba els tributs sobre les nòmines i la Seguretat Social, així com l'impost societats i els pagats per l'adquisició, per la construcció de terrenys, serveis digitals i drets d'importació. D'altra banda, la multinacional nord-americana va recaptar el 2022 614 milions d'euros més en impostos indirectes com a resultat de les operacions espanyoles, el que inclou l'IVA i els impostos pagats pels empleats retinguts per la companyia. 

Amazon, que no especifica quins són els guanys nets a Espanya, assenyala que els beneficis d'explotació continuen sent “relativament baixos” a causa de la pressió dels preus en un mercat molt competitiu, a les intenses inversions de capital i als creixents costos d'explotació, inclosos els derivats de l'augment de la mà d'obra i la inflació.

“Espanya és un país de talent i oportunitats, i ens complau exercir un paper protagonista en el foment, al mateix temps que donem suport al creixement del país. Després de més de dotze anys des del llançament a Espanya, estem tan il·lusionats com el primer dia per continuar treballant per a trobar les millors maneres d'invertir en les persones que treballen per a nosaltres i en les comunitats a les quals servim”, ha assegurat l'empresa.

D'altra banda, les inversions del gegant de la distribució a l'Estat arriben als 3.700 milions d'euros, una xifra similar a la registrada el 2021 i que suposa reinvertir la meitat dels ingressos que va generar. Segons les dades de la consultora econòmica independent Keystone Strategy, les inversions d'Amazon des de l'aterratge a Espanya han aportat més d'11.000 milions d'euros al PIB nacional.

La companyia fundada per Jeff Bezos compta amb una quarantena d'instal·lacions repartides per tot l'estat espanyol, de les quals cinc estan a la Comunitat Valenciana. El primer centre logístic del territori va obrir les portes el 2017, a Paterna.; l'última, l'any passat a Onda. L'Ajuntament del municipi estimava que en els moments de màxim rendiment podria donar faena a vora 2.500 persones.

També et pot interessar

stats