Almenys onze vols cancel·lats en una nova jornada de vaga de Ryanair

Uns altres 99 vols han patit retards en la primera jornada d'una nova sèrie de quatre dies de protestes de la tripulació de cabina

Passatgers de Ryanair pujant a l'avió a l'aeroport de València en la primera fase de la vaga el passat divendres
Passatgers de Ryanair pujant a l'avió a l'aeroport de València / À Punt NTC

Onze vols han sigut cancel·lats fins a les 9:00 hores d'aquest dilluns i 99 pateixen retards en la primera jornada de vaga de les quatre a les quals estan convocats aquesta setmana a Espanya els tripulants de cabina de passatgers en Ryanair pels sindicats USO i Sictpla, segons les dades dels mateixos sindicats.

En total s'han suspés onze vols amb origen o destinació a Espanya, i els més afectats han tornat a ser els aeroports de Barcelona (nou) i Palma (quatre), on s'han suspés operacions que enllacen tots dos aeròdroms i, principalment, amb capitals europees.

Quant als retards, se n'ha comptabilitzat un total de 99, dels quals tretze corresponen al d'Alacant, vint-i-quatre a l'aeroport de Palma, setze a Barcelona-El Prat, onze al de Màlaga i al de Santiago de Compostel·la respectivament, set a Madrid, cinc a Sevilla, i quatre a Girona, València i Eivissa.

En el cas de l'aeroport de Màlaga-Costa del Sol, han eixit amb demora quatre vols i cinc han arribat tard, i al de Sevilla, s'han produït retards en dues eixides i dues arribades.

A l'aeroport del Prat, els vols cancel·lats fins a les 09:00 eren els que havien d'eixir de Barcelona amb destinació Milà, Roma, Palma i Londres, i els que tenien prevista l'arribada a la capital catalana des de Londres, Milà, Palma, Roma i Vigo; així mateix, la vaga ha causat retards en sis vols més, dos d'eixida i quatre d'arribada a Barcelona.

Els tripulants de cabina de Ryanair estan convocats aquesta setmana a l'última tanda prevista d'aturs al juliol als aeroports espanyols on opera l'aerolínia irlandesa de baix cost, després de les recents jornades de vaga del 12 al 15 i del 18 al 21 d'aquest mes.

També et pot interessar

stats