Agricultors i ramaders valencians es manifesten aquest dimecres a Madrid en defensa del sector

Diferents organitzacions, entre altres la Unió, critiquen la falta de resposta del govern espanyol per al sector, “sumit en una greu crisi”

Tractorada multitudinària a València en defensa del futur del camp, el 14 de febrer de 2020
Imatge d'arxiu d'una tractorada multitudinària a València / À Punt NTC

La Unió Llauradora i Ramadera, juntament amb la resta d'organitzacions territorials de la Unió d'Unions, ha convocat aquest dimecres una manifestació a les portes del Ministeri d'Agricultura per la falta de resposta per al sector agrari, “sumit en una crisi greu, que s’ha aguditzat per l'encariment dels costos de producció”.

La manifestació consisteix en una marxa formada per diferents columnes de tractors que ja han eixit des de diversos punts de la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Catalunya, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid. Tots conflueixen hui en la protesta d'agricultors i ramaders que discorrerà des de la Puerta de Alcalá fins al Ministeri d'Agricultura per a reclamar mesures contundents i una defensa real del camp.

Per part de La Unió, des de la comarca de la Plana d'Utiel-Requena està previst que isquen al voltant de deu tractors en diverses góndoles, ja que no s'ha rebut permís per a circular per carretera. A més, un altre grup d'agricultors i ramaders valencians acudiran des d'altres punts de la Comunitat Valenciana amb autobús. 

L’organització agrària assegura que aquesta marxa vol mostrar el malestar per les “escasses mesures” preses per part del govern espanyol per a pal·liar l'impacte de la sequera, la negativa a retardar la implantació del quadern digital d'explotació o unes mesures “eficients i reals” pels danys de fauna silvestre, entre d’altres.

També et pot interessar

stats