Acord entre el govern espanyol i els agents socials per a prorrogar els ERTO fins al 31 de març

La mesura econòmica es va posar en marxa des del principi de la pandèmia per a evitar la destrucció massiva de llocs de treball

Un moment de la signatura de la nova pròrroga dels ERTO
Un moment de la signatura de la nova pròrroga dels ERTO, en arxiu / À Punt NTC

El govern espanyol ha acordat amb els agents socials prorrogar un mes, fins al 31 de març, l'esquema vigent dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) associats a la pandèmia, un termini que servirà perquè les empreses s'adapten als nous models de la reforma laboral.

Segons han informat fonts d'UGT i CCOO, el govern espanyol ha acordat un període transitori fins al 31 de març, a excepció dels ERTO originats per l'explosió del volcà a La Palma, que en principi s'estenen fins al 30 de juny.

L'ampliació de la vigència d'aquesta mesura econòmica que es va activar des del primer moment de la pandèmia es portarà demà al Consell de Ministres. Aquesta és una ferramenta que govern i agents socials en què han coincidit durant aquests dos anys, que ha evitar la destrucció massiva de llocs de treball.

El govern plantejava inicialment que, a partir del 28 de febrer, s'activen els nous mecanismes d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) recollits en la reforma laboral, mantenint el mateix nivell de prestacions en els de força major i amb un d'específic per a les agències de viatges. Però la proposta no agradava ni a sindicats ni a patronal. Els empresaris, com ara els turístics, demanaven que es mantinguera aquesta mesura.

També et pot interessar

stats