Hosbec demana prorrogar els ERTO

Argumenten que encara queden mesos molt difícils per davant

Un carrer de Benidorm amb cafeteries ple de turistes en una imatge d'arxiu
Un carrer de Benidorm, amb cafeteries plenes de turistes, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La patronal hotelera Hosbec ha demanat al Govern que prorrogue els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 28 de febrer, perquè les seues previsions d'ocupació indiquen que "encara queden mesos que seran molt difícils per al sector". Així ho han fet públic en un comunicat de premsa.

Les previsions d'ocupació que maneja l’associació empresarial per a aquesta setmana estan entorn del 55% i 59% a Benidorm (Marina Baixa) i la Costa Blanca, malgrat la proximitat de Sant Valentí i les possibles reserves d'última hora. Abans de la pandèmia, la campanya del Dia dels Enamorats solia suposar ocupacions altes i, fins i tot, que molts establiments penjaren el cartell de complet.

Davant d'aquesta situació, la patronal considera que l'arrancada de la temporada s'està fent "a mig gas", encara que admet que l'ocupació hotelera millora i, a poc a poc, reobrin més establiments, però sosté que l'evolució és lenta i molt poc rellevant encara en ràtios. El sector demana a l'executiu central que aclarisca quina és la seua posició respecte a una nova pròrroga "almenys de tres o quatre mesos" del sistema d'ERTO, que acaba el 28 de febrer, ja que la majoria dels treballadors i treballadores del sector turístic encara continua en aquesta situació.

Dades d’ocupació la primera setmana de febrer

Segons les dades d'Hosbec, durant la primera setmana de febrer Benidorm ha registrat un 47,8% de llits ocupats, i ha perdut 5,5 punts respecte a la setmana anterior.

La Costa Blanca (sense comptar Benidorm) ha aconseguit ocupar un 44,8% de les places, i ha baixat 6,3 punts. València, per contra, va pujar nou punts, amb un 43,8% d'ocupació, i Castelló manté les xifres, amb un 51,2%.

També et pot interessar

stats