El govern espanyol planteja mantindre les prestacions en nous ERTO de força major

Trasllada també als agents socials la intenció d'activar un ERTO sectorial per a les agències de viatges a partir de març

Manifestació de treballadors d'agències de viatge a Barcelona
Manifestació de treballadors d'agències de viatge a Barcelona / Europa Press

El govern ha plantejat que, a partir del 28 de febrer, s'activen els nous mecanismes d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) recollits en la reforma laboral, mantenint el mateix nivell de prestacions en els de força major i amb un d'específic per a les agències de viatges.

Segons assenyalen fonts de CCOO, l'executiu de Pedro Sánchez ha traslladat a patronal i sindicats en la reunió mantinguda aquest dijous que no hi haurà una nova pròrroga dels ERTO en la covid. Fixa així al març el final d'aquesta ferramenta, en vigor des del 30 de desembre i que encara afecta més de 100.000 treballadors i treballadores, i insta les empreses a transitar cap als nous esquemes que s'habiliten en la reforma laboral. No obstant això, el govern ha garantit la continuïtat del nivell de prestacions en els ERTO de força major que es mantinguen, segons CCOO.

També ha comunicat als agents socials la intenció d'activar el Mecanisme RED d'ERTO sectorials per a les agències de viatges. Això significa que aquelles companyies del gremi que continuen necessitant-ne un més enllà del 28 de febrer, data en què decau l'última pròrroga d'ERTO en la covid, podran accedir a una exoneració de cotitzacions de la plantilla del 40% mentre així ho dispose el govern, i sempre que els oferisquen cursos de formació. No ha plantejat aquest mecanisme, en canvi, per a l'hoteleria o la restauració, que ocupen la majoria dels treballadors i treballadores que hi ha actualment en situació d'ERTO. 

També et pot interessar

stats