Els accionistes del BBVA voten si donen suport a l'opa sobre el Sabadell

El banc amb seu a Bilbao ofereix als accionistes del Sabadell una acció nova del BBVA per cada 4,83 títols del banc amb seu a Alacant

Declaracions de Carlos Torres Vila, president del BBVA
Carlos Torres Vila, president del BBVA / À Punt NTC

Els accionistes del BBVA estan cridats a participar este divendres en la junta extraordinària convocada per l'entitat per a proposar-los una ampliació de capital necessària per a llançar l'opa sobre el Banc Sabadell, la qual cosa servirà per a mesurar el suport a l'operació.

Encara que es podrà seguir a través del web del banc, la junta d'accionistes es farà a partir de les 10:00 h a Bilbao, al Palau Euskalduna, i s'espera una alta participació, tot i que els accionistes partidaris de l'operació han pogut delegar amb anterioritat el seu vot en el president.

L'ampliació de capital que se sotmet a l'aprovació de la junta consistirà en l'emissió de noves accions del BBVA, en una quantitat per determinar, que seran entregades als accionistes del Banc Sabadell que accepten l'oferta de compra del grup basc, un pas clau en la seua estratègia per a tindre el control de l'entitat.

El president del BBVA, Carlos Torres, va demanar per carta als accionistes del banc el seu suport per a tirar avant l'ampliació de capital i avançar en la compra del Sabadell, un projecte "positiu" per als accionistes, empleats i la societat en conjunt.

Des del banc, mitjançant comunicacions electròniques, notificacions en l'app i des de les oficines, s'han esforçat a contactar amb els accionistes per a informar-los de la convocatòria de la junta extraordinària i els motius.

Aconseguir el vistiplau dels seus accionistes és clau perquè el BBVA puga ampliar el capital i oferir als del Sabadell una acció nova del BBVA per cada 4,83 títols del banc amb seu a Alacant.

La junta d'accionistes es farà després que el BBVA haja sol·licitat totes les autoritzacions per a poder llançar l'opa, entre elles la petició formal al Banc Central Europeu (BCE), després d'haver-ho fet amb el supervisor borsari i amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

El BBVA podria llançar l'opa sense l'opinió de la CNMC

Quan l'opa tinga el beneplàcit de la CNMV i del BCE, el BBVA podrà llançar l'oferta als accionistes del Sabadell encara que Competència, la CNMC, no haja donat la seua opinió o imposat condicions.

Si tira avant amb la seua oferta, que en qualsevol cas podria condicionar a la decisió final de la CNMC, el BBVA hauria de donar als accionistes del Sabadell un termini de 15 a 70 dies per a decidir si venen els seus títols.

Si l'oferta prospera i el BBVA aconsegueix que més de la meitat dels accionistes del Sabadell estiguen disposats a vendre, el banc podria avançar amb la seua idea final de la fusió de les dos entitats, la qual cosa estarà subjecta a les condicions que pose la CNMC i al vistiplau final del Ministeri d'Economia.

Des que el BBVA va anunciar la seua opa sobre el Sabadell, el govern s'ha oposat públicament a l'operació i el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, que va rebutjar l'oferta, va advertir que l'última paraula sobre la fusió la té l'executiu i, en concret, ell.

També et pot interessar

stats