El govern es mostra en contra de l'opa hostil del BBVA al Sabadell

Considera que l'operació "introdueix efectes lesius potencials en el sistema financer espanyol" i creu que "afectaria la cohesió territorial"

Seu del banc Sabadell a Alacant
Seu de Banc Sabadell a Alacant / À Punt

El govern ha mostrat el seu rebuig a la decisió del BBVA de plantejar una oferta pública d'adquisició (opa) hostil al Banc Sabadell, "tant en la forma com en el fons" i considera que esta operació "introdueix efectes lesius potencials en el sistema financer espanyol".

Així ho indiquen fonts del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa, que detallen que l'operació "suposaria un increment en el nivell de concentració que podria tindre impacte negatiu en l'ocupació i en la prestació de serveis financers".

Afigen que eixe "excessiu nivell de concentració" podria introduir "un risc potencial addicional a l'estabilitat financera" i recorden que esta idea ja l'ha indicada el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos.

Les mateixes fonts opinen que de tirar avant esta OPA hostil "afectaria també la cohesió territorial per la presència d'estes entitats financeres en el territori".

"Espanya té actualment un sistema financer fort i solvent", remarquen les mateixes fonts, que posen l'accent que el deure del govern és "vetlar per mantindre un sistema financer sòlid, que continue contribuint al creixement de la nostra economia i a l'agenda d'inclusió financera i protecció dels clients".

També et pot interessar

stats