El 60% de les dones que decideixen emprendre abandonen el procés

Emprenen més en el sector serveis, que implica menys remuneració, més competència i menys possibilitats de supervivència.

Presentació de l'estudi del programa Vives Emprende d'Acció contra la Fam
Presentació de l'estudi del programa Vives Emprende d'Acció contra la Fam / @Acontraelhambre (Twitter)

El nombre de dones joves que decideixen emprendre és cada vegada més alt, encara que continuen sent menys que els homes i tiren abans la tovallola. Aquesta una de les conclusions del Diagnòstic sobre igualtat de gènere en l'emprenedoria per a joves, presentat a Madrid per expertes d'Acció contra la Fam i joves emprenedores que explicaven com han viscut aquesta bretxa de gènere.

“L'estudi mostra algunes dades alarmants, com que el 60% de les dones que decideixen emprendre abandonen el procés, a pesar que tant homes com dones mostren la mateixa intenció”, ha explicat Ana Alarcón, responsable d'emprenedoria en Acció contra la Fam.

Aquesta bretxa de gènere no sols fa referència al menor nombre d'emprenedores, sinó també als sectors. Aquest col·lectiu emprén més en el sector serveis, que implica menys remuneració, més competència, marges de benefici reduïts, menys possibilitats de supervivència i menys innovació tecnològica.

Dades positives en l'àmbit rural

No obstant això, la cara positiva es troba en l'àmbit rural, on més de la meitat de les inciatives d'emprenedoria rurals estan liderades per dones i moltes d'elles aposten per les noves tecnologies i l'economia circular.

Amb el programa Vives Emprende d'Acció contra la Fam, que assessora, acompanya i forma persones interessades a emprendre, s'han constituït 465 negocis a tota Espanya, 276 per part de dones (quasi un 60%), des de 2014 fins a hui.

També et pot interessar

stats