52 empreses valencianes participen en la Fira del Joguet de Nuremberg, la més important del sector

El joguet valencià concentra el 42% de la producció espanyola i ocupa 1.400 persones.

Fes clic per a escoltar l'entrevista amb César Bernaveu, el gerent de Berjuan, a 'Les notícies del matí'
Fes clic per a escoltar l'entrevista amb César Bernaveu, el gerent de Berjuan, a 'Les notícies del matí'

El joguet valencià tindrà presència destacada a la Fira del Joguet de Nuremberg, la més important del sector. 52 empreses de la Comunitat Valenciana exposen des d'aquest dimecres i fins al pròxim 3 de febrer les seues novetats a la ciutat alemanya, que reuneix 2.900 expositors de 68 països i preveu la visita de 70.000 persones.

El joc actiu, l'efecte sorpresa i els joguets per a un públic adult s'anticipen com les tendències en aquesta fira clau per al joguet espanyol, donat el caràcter netament exportador de la seua activitat, on les vendes a l'estranger representen el 40% de la facturació. 

Innovar i exportar com a garantia de futur

En declaracions a Les notícies del matí, César Bernabeu, gerent de Berjuan, l'empresa joguetera d'Onil, ha explicat que les firmes valencianes visiten Nuremberg amb la doble intenció de consolidar mercat i obrir fronteres. En el cas de Berjuan, aquest objectiu passa per créixer en països europeus com França i Alemanya, i potenciar les exportacions cap a Itàlia, Rússia i els països de l'est d'Europa, on les nines que fabriquen tenen una bona acollida. 

Precisament, Bernabeu assegura que la línia de nines, bebes  i complements de joguet continuen sent un valor segur per a un sector que ha vist caure un 5% les vendes en els últims anys per la pèrdua de la natalitat i l'augment per les preferències tecnològiques. En aquest context, el gerent de Berjuan assegura que "si hem de mantindre el sector en alça no ens queda una altra que innovar" i posa com a exemple la pròxima producció de la companyia, una nina repel·lent de mosquits. 

1.438 llocs de treball a la Comunitat Valenciana

El conseller d'Economía Sostenible, Rafael Climent, y la directora general d'Ivace, Júlia Company, participen a la fira en suport de les empreses de la Comunitat Valenciana, la segona autonomia amb més pes en el sector joguet després de Catalunya. El joguet valencià concentra el 37,2% de la facturació, el 42,6% de les empreses i el 44,8% dels treballadors.

Ibi, Onil, Tibi, Castalla i Biar concentren a l'Alcoià i l'Alt Vinalopó el gruix de la producció joguetera valenciana, una activitat que el 2018 va donar treball directe a vora 1.438 persones, un 2% més fa un any, segons dades de l'última EPA.

També et pot interessar

stats