La xef María José San Román i el restaurant El Xato de la Nucia, guardonats en els Premis Hoteleria d’Espanya

El certamen reconeix cada any l’excel·lència en l’hoteleria espanyola

Foto de família de tots els guardonats i guardonades en els premis Hostelería de España
Foto de família de tots els guardonats i guardonades en els premis Hostelería de España / X: @CEHEhosteleria

La Confederació Empresarial Hostaleria de Espanya ha atorgat aquest dimarts dos dels seus premis anuals a la xef val·lisoletana resident a Alacant María José San Román i l’equip del restaurant El Xato de la Nucia (Marina Baixa). Els guardons reconeixen cada any l’excel·lència en l’hoteleria espanyola i enguany se n’han entregat dèsset, dels quals dos han viatjat al sud de la Comunitat Valenciana.

San Román, que té una estrela Michelin i dos sols Repsol, és la presidenta de l’associació Mujeres en Gastronomia (MEG) i ha rebut el premi a la persona per la contribució a millorar del sector. L'ha arreplegat manifestant que “és un gran plaer” rebre aquest guardó dels seus col·legues i ha promés que continuarà treballant per a potenciar l’hoteleria espanyola i defenent els seus productes, en els quals assegura creure “profundament”.

Pel que fa als reptes que el futur presenta al sector, San Román té l’esperança que puga arribar a ser cent per cent sostenible, fent que tots es beneficien amb els processos del seu treball, i crear una societat justa amb espais de llibertat on tot el món tinga les mateixes possibilitats. 

Per la seua part, el restaurant El Xato de la Nucia, amb una estrela Michelin, ha rebut el guardó a l’empresa hotelera destacada en la promoció de la cultura i la gastronomia espanyola, i l’han arreplegat el seu director general, Pepe Cano, la xef, Cristina Figueira, i el sommelier Francisco Cano. Cano ha agraït el premi “de tot cor” i ha destacat que el seu és un restaurant familiar amb 108 d’història on ja han treballat quatre generacions. “La nostra recepta és la humilitat i l'honestedat agitades amb molta passió per la nostra cultura gastronòmica”, ha afegit. 

També et pot interessar

stats