Estreles Michelin reinterpreten l’olla de Vila-real per a posar en valor aquest plat tradicional

L’associació d’hostaleria i oci de la ciutat ha organitzat unes jornades gastronòmiques en què participen setze restaurants

El xef Germán Carrizo, desl resutaurant Fierro, cuinant la seua versió de l'olla / À Punt NTC

L'olleta de la Plana és la recepta del plat més típic de Vila-real (Plana Baixa). Es prepara sobretot en els mesos de més fred i es basa en la cuina de l'aprofitament. Una recepta que ha passat al llarg del temps de generació en generació i que hui continua més viva que mai i, a més, en constant evolució.

Aquest dilluns, quatre xefs amb estrela Michelin han fet la pròpia interpretació del plat, que té com a base el caldo, en el context d’unes jornades gastronòmiques en què participen setze restaurants del municipi. 

Germán Carrizo ha decidit combinar-lo amb un corder a la brasa com el que fan al seu restaurant, Fierro; mentre que Cristina Figueira, del restaurant El Xato, l’ha actualitzat per fer-lo “mar i muntanya”, amb peix i carn i fer d’ell un “un plat amb molt de sabor”.

Pepe Rodríguez, del restaurant El Bohío, apunta que a l’hora de modificar un plat o fer la teua pròpia versió no es tracta de canviar per canviar, sinó que cal transformar-lo “amb sentit comú i experiència”. L’objectiu és millorar els valors nutricionals del plat sense deixar de costat la tradició. 

Emilio Miralles, president de l’Associació d’Hostaleria i Oci de Vila-real, organitzadora de les jornades, recalca que “hi ha tantes olletes com mares fent-ne”, i per això volien donar un reconeixement a aquest plat tan típic de la ciutat. 

També et pot interessar

stats