Un hipnòtic espectacle de dansa aèria dona la benvinguda a la Gran Fira de València

Les ‘Sylphes’ omplin el cel de la plaça de l’Ajuntament amb acrobàcies i sincronia al ritme de  ‘Les quatre estacions’ de Vivaldi

Espectacle de la nit inaugural de la Gran Fira de València
02 de juliol 2024 - 11:40

L'espectacle de dansa aèria ‘Sylphes’, ha sigut el plat fort de la jornada d’inauguració de la Gran Fira de València, celebrada este dilluns al centre de la ciutat. Una jornada de benvinguda amb què l’Ajuntament del Cap i Casal estrena la programació cultural d’esta fira que, com cada any, s’estendrà al llarg del mes de juliol amb un desplegament d’activitats de música en directe, dansa, teatre, festa i tradicions, màgia, humor i pirotècnia.

Una desfilada i una entrada de bandes, cornetes i tambors, que va recórrer des de les 20:30 h el carrer de Sant Vicent des de la plaça de la Reina fins a la plaça de l’Ajuntament, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a la programació de la Gran Fira. En l’espectacle musical van participar les bandes de Cornetes, Gaites i Tambors CIO, San Luis Beltrán, Canyamelar i Verge dels Dolors.

Amb la caiguda del sol, vora les 22:00 hores, van sobrevolar la plaça de l’Ajuntament de València les huit ‘Sylphes’ de la companyia Sylphes Aerial Ballet amb un espectacle que fusiona la dansa i les acrobàcies aèries amb ‘Les quatre estacions’ de Vivaldi. A través de la llum, la plasticitat i una corporalitat que evoca la natació sincronitzada i el ballet, ‘Sylphes’ convida “a celebrar el poder dels sentits, transcendint la raó i creant una energia vibrant a més de trenta metres d'altura”, tal com ells mateixos expressen.

Les ballarines ja han realitzat este espectacle davant de més de 700.000 persones en països com Taiwan, Israel, Portugal, Romania, França, Mèxic i Itàlia; i també a la Comunitat Valenciana, en la Fira d’Agost de Xàtiva del 2021, i en el MUT! de Castelló de la Plana de l’any passat. 

La cloenda de la jornada inaugural la va posar la pirotècnia, i amb ella es dona el tir d’eixida per a les més de 250 propostes per a la Gran Fira de Juliol que tindran lloc a la capital valenciana fins al dia 28. 

També et pot interessar

stats