Taburete, Bertín Osborne o Carlos Vives: consulta el cartell dels Concerts de Vivers 2024

Sergio Dalma, Camela o Pablo López també integren la programació, en la qual sols hi ha quatre grups valencians, però cap canta en valencià

El cartell dels Concerts de Vivers 2024 inclou propostes com Bertín Osborne, Taburete o Carlos Vives
El cartell dels Concerts de Vivers 2024 inclou propostes com Bertín Osborne, Taburete o Carlos Vives / À Punt NTC

Amb noms com Taburete o Bertín Osborne s’ha completat el cartell d’una de les programacions musicals de l’Ajuntament de València que més expectació genera cada any: els Concerts de Vivers, inclosos dins del programa festiu de la Gran Fira.

La regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil (Vox), ha presentat els artistes que actuaran en directe entre el 2 i el 23 de juliol als Jardins del Real i ha defensat la "gran varietat d'estils, que passen pel pop, el rock, el flamenc, la salsa, l'indie pop, rumba, ranxeres i les noves tendències de la música urbana com el rap". Segons Gil, els artistes convidats "en conjunt sumen més de 24 milions de seguidors en Instagram, 65,1 milions d'oients mensuals en Spotify i desenes de premis Grammy". 

Entre les propostes internacionals que el cicle portarà a València s’inclouen algunes estreles del panorama llatinoamericà com ara la cantautora mexicana Julieta Venegas, el salser porto-riqueny Gilberto Santa Rosa, l’artista colombià Carlos Vives, i la proposta més jove, el raper argentí Valentín Oliva, conegut pel nom artístic, Wos. Des del Regne Unit arriba també el grup de hard rock The Cult, que beu de bandes mítiques del gènere com AC/DC.  

Del panorama nacional, l’Ajuntament ha apostat enguany pel pop-rock madrileny de Taburete, les balades de Beret i Pablo López, o els tints flamencs en les veus de Niña Pastori, India Martínez, El Arrebato i Antoñito Molina. També es colen en el llistat altres noms consolidats de la música espanyola, com Luz Casal, Sergio Dalma, Camela i Bertín Osborne. 

Només quatre de les propostes són grups nascuts a la Comunitat Valenciana i cap canta lletres en valencià, un fet que suposa un trencament amb la selecció cultural de darreres edicions. Santero y los Muchachos, que fa poc ha conclòs la gira que ha passejat per Espanya i Mèxic el seu últim disc, Royal Cantina, és una de les eleccions locals que ha revelat la regidora. Tres bandes rockeres més s’afigen al cartell: tornaran a pujar als escenaris de Vivers els ja consagrats Revólver, també el rock & roll de Los Zigarros i el metal folk de Green Nomad.

També et pot interessar

stats