La coca dolça de Sant Joan guanya adeptes als forns de València

El Gremi de Forners està estenent la tradició d’esta varietat, que conté fruita fresca

Les coques de Sant Joan tenen cada vegada més adeptes en els forns de València / À Punt NTC

Els forns valencians tenen preparada ja la coca dolça de Sant Joan, a banda de la tradicional coca alacantina de tonyina. Una varietat amb fruita fresca que va creant adeptes des que el Gremi de Forners de València la introduïra fa uns anys. Un equip d’À Punt Notícies ha entrat a l'obrador a veure com es fan.

Esta és la setmana gran de Fogueres i la coca alacantina no pot faltar a la taula, però no només a Alacant. El seu sabor arriba ara a molts més paladars, perquè el Gremi de Forners està estenent esta tradició.

La innovació ve per a les postres: és la coca dolça de Sant Joan, que cada vegada més forns tenen ja a l'aparador. “És un brioix molt valencianitzat, molt mediterrani, ja que porta suc de taronja, un 25% de mantega per cada quilo de farina, i en lloc de fruita confitada, és natural”, explica Juanjo Raussell, president del Gremi de Forners i Pastissers de València. 

De fet, esta setmana se'n poden vendre més de 600 a cada forn. “És un producte amb segles d’història, artesanal i lligat a la nostra popular festa de Sant Joan. Cada any s’han sumat més pastissers per a aprendre a elaborar-lo”, afirma la secretària del gremi, Laura de Juan. 

Un joc de colors amb fruites de temporada, amb un aroma que ens seduïa mentre gravàvem este reportatge. I si visualment funciona, imaginen-la en la boca: encara arriben a fer la comanda al seu forn. 

També et pot interessar

stats