Estos són els esdeveniments que no et pots perdre en les Fogueres del 2024

A partir del 18 de juny, À Punt retransmetrà totes les mascletaes; el 21 i 22, l'Ofrena a la Mare de Déu del Remei, i el 24, la Nit de la Cremà

'Elemental', la foguera guanaydora del primer premi de la categoria especial, obra de David Sánchez per a la comissió Diputació-Renfe
La comissió Diputació-Renfe va guanyar el primer premi de la categoria especial de les Fogueres del 2023 / À Punt NTC
15 de juny 2024 - 06:30

A Alacant ja es respira ambient de festa. Si el passat 1 de juny el Pregó marcava el tret d'eixida, este cap de setmana va de bo i comença el compte arrere per a la setmana gran de les Fogueres d'Alacant. Un any més arriben amb un programa atapeït d'activitats i celebracions. Així doncs, fem un repàs dels esdeveniments més destacats de la festa que no et pots perdre:

  • Cavalcada del Ninot.

Este dissabte 15 de juny a les 19:00 h de la vesprada, les comissions de les Fogueres ompliran de color el centre d'Alacant amb la desfilada de disfresses de la tradicional Cavalcada del ninot.

La comitiva recorrerà l'avinguda d'Alfons el Savi, la rambla de Méndez Núñez i el carrer de Rafael Altamira per a concloure a la plaça de l'Ajuntament. Es tracta d'una cercavila prèvia a la setmana gran de les festes alacantines, on els participants llueixen motius al·legòrics sobre el tema central del seu monument, i una bona oportunitat per a contagiar-se de l'alegria i la diversió de la festa.

Un instant de la cavalcada del ninot de les Fogueres 2023
Un instant de la cavalcada del ninot de les Fogueres 2023 / Ajuntament d'Alacant
  • Exposició del Ninot

Este cap de setmana és l'última oportunitat perquè els amants de l'art efímer alacantí visiten l'Exposició del Ninot de les Fogueres de Sant Joan, a la Llotja del Peix.

La mostra va obrir el passat 17 de maig i tancarà este diumenge 16 de juny, a les 17:00 h, moment en què es farà el recompte de vots i s'anunciaran quins són els ninots indultats del 2024. Hi ha exposades més de 200 peces de temàtica variada i enguany, per primera vegada, el jurat popular podrà escollir el millor ninot de les barraques, tot i que no serà indultat.

  • Mascletaes i castells

Alacant enceta els espectacles de pólvora el dissabte 15 de juny a les 14:00 h amb la mascletà "Pólvora tot l’any" dedicada a l'Hércules a l'avinguda del Pintor Xavier Soler. 

Continuarà amb el XXXV Concurs de Mascletaes, del dimarts 18 al dilluns 24 de juny, a les 14:00 h a la plaça dels Estels. Un espectacle que serà retransmès cada dia a partir de les 13:00 h en directe per la ràdio, la televisió, el web i el canal de YouTube d'À Punt a través de Fas festa, així com la programació especial de Fogueres que ha preparat la radiotelevisió pública valenciana. El LXXVII Concurs de focs artificials, tindrà lloc del 25 al 29 de juny, a les 00:00 h, a la platja del Cocó.

  • La Plantà

Després de tot un any de treball als tallers dels artistes foguerers, arriba el moment de plantar els monuments i vestir de majestuositat els carrers d'Alacant. La Plantà es viu amb nervis i emoció en les noranta comissions de Foguera distribuïdes per tota la ciutat. Les dates oficials d'enguany són estes: el dimecres 19, a les 00:01 h, plantà dels monuments infantils, i a la mateixa hora, el dijous 20, les fogueres grans. A partir del dia 18, ja podrem vore com llueixen les portades de les barraques i els carrers adornats. 

  • L’Ofrena

 L'Ofrena de Flors d'Alacant en honor a la Mare de Déu del Remei és un dels actes més emotius de la festa. Celebrada des del 1941, és l'ofrena més antiga d'Espanya. Durant dos dies —enguany, divendres 21 i dissabte 22 de juny a les 18:30 h, — les belleses i les dames de cada districte foguerer desfilaran i oferiran el seu tribut floral a la patrona de la ciutat, que quedarà exposat en forma de tapís a la façana de la catedral de Sant Nicolau.

Un any més, À Punt acostarà en directe a l'audiència este important acte que el primer dia tancarà la bellesa del foc infantil d'Alacant 2024, Martina Lloret; i el segon dia, la bellesa del foc d’Alacant 2024, Alba Muñoz.

Moment de la retransmissió de l'Ofrena de Fogueres 2023 en À Punt
Moment de la retransmissió de l'Ofrena de Fogueres 2023 en À Punt
  • Nit de la cremà

La Nit de la Cremà és la més especial de totes les Fogueres i tindrà lloc, com en la resta de poblacions que celebren la nit de Sant Joan, el dilluns 24 de juny. Una vetlada màgica que arranca a les 00:00 h amb la gran palmera de focs artificials que il·luminarà el cel d'Alacant des del Benacantil i que enguany dispararà Pirotecnia Ferrández, de Ròtova. Un espectacle molt esperat per la seua vistositat que representa l'inici de la Nit de la Cremà. Un espectacle màgic que també podrà seguir-se en directe a través del programa especial Nit de la Cremà en À Punt.

També et pot interessar

stats