Arranca la fira Mart al Palau de Congressos de Castelló de la Plana

Este espai d'art contemporani, únic al territori valencià, compleix onze edicions i és una cita ineludible per als que volen iniciar-se en el col·leccionisme

La Fira MARTE obri al Palau de Congressos de Castelló de la Plana / À Punt NTC

La fira MART acaba d'obrir les portes al Palau de Congressos de Castelló de la Plana i, un any més, aspira a convertir-se en l'aparador de noves propostes artístiques contemporànies. Una vintena de galeries exposen enguany, amb l'objectiu d'impulsar el col·leccionisme amb artistes emergents.

Este espai d'art contemporani, únic al territori valencià, compleix onze edicions i és una cita ineludible per als que volen iniciar-se en el col·leccionisme. Joan Feliú, codirector de l'esdeveniment, assegura que esta cita està més consolidada en altres països, molt més que a Espanya, on Castelló és un punt pioner. "Per això oferim una fira absolutament gratuïta, amb entrada lliure", ha dit.

Marina Vargas és l'artista convidada a esta edició. La creadora s'inspira en la iconografia del tarot i vol mostrar el seu moment vital. "Deixar darrere el passat i prendre decisions en el present, assumint les conseqüències de tot. Prendre una decisió i seguir endavant", ha explicat sobre la seua obra. De fet, el seu treball està present en fires internacionals. A més, és l'única artista espanyola al Museu Nacional de les Dones a Washington.

També es pot gaudir de l'art urbà del Museu Inacabat d'Art Urbà (MIAU) de Fanzara (l'Alt Millars), amb l'exposició d'un mural inacabat de l'artista David Maiques, DEIH, que ens porta a la connexió dels records d'un astronauta a l'espai. "Els records es recuperen fent un recorregut per les mateixes connexions mentals altra vegada", ha explicat sobre el seu procés creatiu.

MART també ofereix als visitants un espai que acull les obres de ceràmica, un material molt arrelat a terres castellonenques.

També et pot interessar

stats