Mart es consolida com a fira d’art contemporani referent a la Comunitat Valenciana

La 9a edició de la fira acull a Castelló de la Plana desenes d’artistes i un projecte sobre la ceràmica de Manises

Una de les obres que poden veure's a la fira Marte
Una de les obres que poden veure's a la fira Mart / Mart

Desenes d’artistes de tot l’estat i l’estranger tornen a omplir Castelló de la Plana d’art contemporani aquest cap de setmana en la novena edició de Mart, la fira d’art contemporani referent a la Comunitat Valenciana. 

La fira es podrà visitar fins aquest diumenge a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló i, a banda de l’oportunitat de visitar les col·leccions de les diferents galeries expositores, ofereix una sèrie de xarrades i taules redones per a tots els públics.

El guardonat en aquesta edició amb el premi Mart Castelló 2022 ha sigut el castellonenc Carlos Sebastiá, que se suma a Arturo Sarramián i Miguel Bañuls que també han estat reconeguts en aquest certamen amb el premi Mart Nacional i l’oportunitat d’exposar en l’espai UBE, respectivament.

Obra del castellonenc Carlos Sebastiá, premiat amb el Marte Castelló 2022
Obra del castellonenc Carlos Sebastiá, premiat amb el Marte Castelló 2022 / Carlos Sebastiá

Espais destacats a Mart

L’habitual Espai Ceràmic ofereix en aquesta edició un projecte que posa en relleu la ceràmica blava i daurada de Manises a través d’una investigació realitzada per set artistes, sobre el seu origen i els lligams amb la ceràmica nassarita, el món hispanoàrab i la tradició de la cantereria mudèjar. 

El director de la fira, Joan Feliu, ha destacat l’obra de l’artista madrileny Óscar Seco, elegit enguany per a exposar en l’espai Mart Curated, on es pot contemplar Morirem tots, una sèrie que reflecteix un posicionament irònic sobre la guerra. L’artista exposarà al costat de peces de les col·leccions d’altres 15 galeries de tot l’estat i el projecte Taronges amb Art.

Estand de l’artista convidat Óscar Seco, amb la sèrie 'Vamos a morir todos'
Estand de l’artista convidat Óscar Seco, amb la sèrie 'Vamos a morir todos' / Marte

D’altra banda, Mart Orbital, l’espai destinat a les institucions i projectes col·laboradors amb la fira, compta amb la presència d’iniciatives rellevants del territori valencià com el festival d’art públic MIAU de Fanzara, la xarxa AVAN de centres rurals per a la investigació contemporània o el Museu d’Art Contemporani (Macvac) de Vilafamés.

En referència a les peces restaurades que es mostren a l’estand del Macvac, la diputada de cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, ha destacat “la tasca que du a terme la institució en la conservació i recuperació del nostre patrimoni”.

També et pot interessar

stats