‘Al vent’, seixanta anys d’un himne a la llibertat

Raimon i Annalisa celebren l’efemèride aquest dijous amb una exposició a Xàtiva amb obres de la seua col·lecció privada

Una imatge de l'exposició

L'any 1963 un jove Raimon va publicar el primer disc. Entre les composicions hi havia Al vent, una cançó en valencià que va ser l'emblema per a trencar la llarga nit del franquisme i que es va convertir així en un himne a la llibertat.

Per tal de celebrar aquesta efemèride, el mateix Raimon i Annalisa, la seua dona, inauguren aquest dijous al Museu de Belles Arts de Xàtiva (Costera) una exposició amb obres de seixanta artistes i que formen part de la seua col·lecció d’art privada. “Molts artistes han sentit atracció per Raimon i li han demostrat l'admiració regalant-li obres”, explica Pablo Camarassa, comissari de l’exposició, que es podrà visitar fins al 20 de març. 

Hi ha manuscrits, partitures i fotografies d’artistes de renom com Andreu Alfaro, Joan Miró, Artur Heras, Antoni Tàpies, Rafael Armengol, Manuel Boix, Joan-Pere Viladecans i José Ortega. També hi ha obres de Josep Guinovart, Vicente Rojo, Julio González, Eduardo Arroyo, Eduardo Chillida, Miquel Barceló, Ricard Vaccaro, Pere Alavedra, Antonio Saura, Josep Buyreu, Rafael Pérez Contel i l’escultora Madola.

El llegat de Raimon es desplega a Xàtiva, la ciutat on va nàixer. “És el lloc on m’he criat, on he fet les amistats i vam pensar que també seria el millor lloc per a deixar part del meu llegat”, assegura el cantant. Un llegat que recorda que als anys seixanta una cançó en valencià va traspassar fronteres.

També et pot interessar

stats