'Vasil' i 'Desenterrats' triomfen en els V Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià

El crític cinematogràfic valencià Antonio Llorens Sanchis ha rebut el Premi d’Honor per "l'incansable treball de defensa i promoció del cinema valencià"

Els V Premis Berlanga s'han celebrat aquest dissabte / À Punt NTC

L'audiovisual valencià ha celebrat la seua gran festa aquest dissabte a la nit amb el lliurament dels V Premis Berlanga. Una edició on van arrasar el debut d'Avelina Prat en la pantalla gran, Vasil, i la sèrie alcoiana Desenterrats, guanyadores de millor pel·lícula i millor sèrie de ficció, i que es van emportar sis i quatre guardons, respectivament.

Durant la gala, que va ser a l’Auditori de Castelló, van fer l'entrega de premis en 24 categories. També van retre homenatge al director, programador i crític cinematogràfic Antonio Llorens Sanchis, premi d'honor que atorga Cultura de la Generalitat, organitzadora de l'acte, juntament amb l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. Amb aquest guardó la institució ha volgut reconéixer el seu treball de defensa i promoció del cinema valencià.

D'aquesta manera, Vasil, dirigida per Avelina Prat i produïda per Distinto Films, ha obtingut els reconeixements a millor pel·lícula, direcció, guió (Avelina Prat), música original (Vincent Barrière), so (Iván Martínez-Rufat) i actriu de repartiment (Susi Sánchez).

D’altra banda, la sèrie Desenterrats —dirigida per Xavi Cortés i Arnau Cortés i produïda per Visual Producciones— ha obtingut els guardons a millor sèrie de ficció, muntatge i postproducció (Arnau Cortés, Carlos Hernández, Héctor Monerris i Àngela Revert), direcció de fotografia i il·luminació (Gabo Guerra i Natxo Alapont) i actor protagonista (Pep Sellés). El thriller, rodat a Alcoi, es pot veure els dijous en À Punt.

El llargmetratge El agua, dirigit per l’oriolana Elena López Riera i produïda per Suica Films, s’ha endut dos guardons interpretatius: actriu protagonista (Luna Pamies) i actor de repartiment (Pascual Valero).

Dirigida per Roberto Bueso i produïda per The Nun Producciones, Llenos de gracia ha obtingut dos guardons: vestuari (Giovanna Ribes Esteve) i direcció de producció (Lorena Lluch).

Aquest és el palmarés complet de la cinquena edició dels Premis Berlanga:

  • El premi a la millor pel·lícula ha sigut per a Vasil, dirigida per Avelina Prat i produïda per Distinto Films.
  • En la categoria de millor llargmetratge documental, el títol guanyador ha sigut Mujeres sin censura, dirigit per Eva Vizcarra i produït per Nadie Es Perfecto.
  • El premi a la millor direcció ha sigut per a Avelina Prat per Vasil.
  • El premi a la millor actriu protagonista és per a Luna Pamies per El agua. En la categoria de millor actor protagonista ha guanyat Pep Sellés per Desenterrats.
  • El premi al millor guió ha caigut en Avelina Prat per Vasil.
  • El premi al millor actor de repartiment és per a Pascual Valero per El agua i el premi a la millor actriu de repartiment és per a Susi Sánchez per Vasil.
  • Gabo Guerra i Natxo Alapont han guanyat en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació per Desenterrats. Arnau Cortés, Carlos Hernández, Héctor Monerris i Àngela Revert han obtingut el premi a millor muntatge i postproducció per Desenterrats.
  • El premi al millor so és per a Iván Martínez-Rufat per Vasil i el de millor música original, per a Vincent Barrière per Vasil.
  • En la categoria de millor vestuari, la guanyadora és Giovanna Ribes Esteve per Llenos de gracia. El premi a millor maquillatge i perruqueria és per a Ana Lozano Ausina per Being the Ricardos.
  • El premi a la millor direcció artística és per a Rafa Janone per a Hollyblood. Lorena Lluch és la guanyadora del premi a la millor direcció de producció per Llenos de gracia.
  • El premi a la millor sèrie de ficció és per a Desenterrats, dirigida per Xavi Cortés i Arnau Cortés i produïda per Visual Producciones.
  • El premi a la millor sèrie d’animació és per a El món de Pau, dirigida per Eric Robert i produïda per El Mundo de Pablo.
  • En les tres categories de curtmetratge, el premi al millor curt de ficció és per a Quieto Billy, dirigit i produït per Iván Fernández de Córdoba; el premi al millor curt documental és per a Hardcore, dirigit per Adán Aliaga i produït per Jaibo Films; i el premi al millor curt d’animació és per a 1996, dirigit per Ramón Mascarós i Carlos Escutia i produït per Primer Frame.
  • Dins de les categories fora de competició, per haver-se presentat una sola candidatura, l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual ha acordat concedir dos guardons: premi a la millor sèrie documental per a L’hora fosca, dirigida per Pablo Van Damme i produïda per Voramar Films; i el premi al millor llargmetratge d’animació per a Mironins, la pel·lícula, dirigit per Mikel Mas Bilbao i Txesco Montalt i produït per Hampa Studio.
  • El premi a millor videojoc ha sigut per a The 9th Dragon de FrameOver. El jurat d’aquest premi l'han format els especialistes en videojocs Eurídice Cabañes, Fernando Carrión i Pepa Sastre.

L'actriu Maria Juan va ser l'encarregada de conduir la cerimònia, dirigida per Toni Betrán i amb guió del cineasta Óscar Bernàcer. Ley DJ i la Maria van amenitzar amb música la celebració, en la qual van estar presents la consellera d'Educació, Cultura i Esports, Raquel Tamarit, i el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps. A banda, també hi van participar actrius, actors i professionals de l’audiovisual valencià, com Fele Martínez, Paula Usero, Mireia Pérez, Chema García Ibarra, Giovanna Ribes, Jaime Linares, Sandra Cervera, Jorge Silvestre, Piluca Baquero, Cristina Fernández, Joan Manuel Gurillo, María Zamora, Maite Gil, Yassmine Othman, Pepa Sastre, María Minguez i Tirso Calero. Es va poder seguir en diferit en À Punt i es pot visualitzar novament a la carta.

També et pot interessar

stats