'Mironins': un llargmetratge d’animació amb segell valencià aspira als Goya

Aquesta pel·lícula inspirada en l’obra de Joan Miró podria fer guanyar el segon cabut al director d’Hampa Studios, Àlex Cervantes

'Mironins, la pel·lícula' està nominada al Goya en la categoria de millor llargmetratge d'animació / À Punt NTC

Els mironins són tres gotetes de pintura que han fugit d’un quadre de Joan Miró. Quan tanca el museu on viuen, intenten instal·lar-se a l’interior d’altres obres d’art. Es converteixen així en guies inesperats del museu que, amb les seues divertides aventures, acosten l'art a la xicalla. 

La seua història va nàixer l’any 2013 amb Mironins, un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró, una publicació d’Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy que, més tard va passar a la televisió transformada en una sèrie coproduïda per À Punt i que es pot veure en l'apartat web de La Colla. Ara ha fet el salt a la pantalla gran convertida en una pel·lícula d’animació que ja ha guanyat el Premi Gaudí —que atorga l'Acadèmia del Cinema Català— i és candidata al Goya en la categoria de millor llargmetratge d’animació. 

Àlex Cervantes, director d’Hampa Studio, ja sap què és sostindre un cabut a les mans perquè el 2020 es va endur el Goya a la millor pel·lícula d'animació per Buñuel en el laberinto de las tortugas. I ara torna a estar nominat amb Mironins, la pel·lícula. Ha confessat a À Punt NTC que creu que és molt difícil tornar a guanyar perquè competeixen amb pel·lícules molt bones, però s’ha mostrat visiblement emocionat per la possibilitat de tornar a alçar l’estatueta. 

Sobre l’univers dels Mironins, explica que “té alguna cosa que als xiquets i xiquetes els encanta i que funciona molt bé, els ensenya a mirar els quadres de Joan Miró”. 

Hampa Studio fa animació des de l'any 1997 i ara són tot un referent en la indústria gràcies al seu treball, constància i domini del 2D i el 3D, cosa que els ha portat a ser reconeguts internacionalment. A més, haver guanyat un Goya ajuda, reconeix Cervantes, que explica que "un reconeixement com aquest aplana el camí perquè la gent ja sap que fas coses molt reconegudes i que les acabes, sobretot".

També et pot interessar

stats