Tres nominacions valencianes als premis Gaudí

Visitante, d’Alberto Evangelio i el compositor Arnau Bataller, per la banda sonora de Mediterráneo competiran per un guardó, mentre que Mironins ja el té assegurat

'Visitante', 'Mediterráneo' i 'Mironins' són les tres candidatures valencianes als premis Gaudí
'Visitante', 'Mediterráneo' i 'Mironins' són les tres candidatures valencianes als premis Gaudí / À Punt NTC

Enguany la Comunitat Valenciana estarà representada per partida triple als XIV Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, que enguany tindrà lloc el diumenge 6 de març a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). 

Les nominacions, que recullen per segon any consecutiu una presència femenina del 54%, s'han fet públiques aquest dimarts en un acte a càrrec de l'actriu Maria Molins i l'actor Francesc Orella. Enguany, 28 produccions es disputaran els guardons en les 22 categories.

La pel·lícula Visitante, òpera prima del director Alberto Evangelio  i participada per À Punt Mèdia, competirà pel guardó a millor pel·lícula juntament amb El ventre de la mar, d'Agustí Villaronga; Sis dies corrents, de Neus Ballús; i Tros, també debut de Pau Calpe Rufat.

La segona nominació valenciana ve de la mà del compositor alzireny Arnau Bataller -autor de la banda sonora de Mediterráneo- que competirà pel guardó a Millor Música Original amb Marcús JGR per El ventre del mar; Derby Motoreta’s Burrito Kachimba per Las leyes de la frontera; i Paul Tyan per Libertad.

Per últim, la pel·lícula d’animació Mironins (La pel·lícula), adaptació del llibre Mironins, un llibre per jugar i aprendre amb Joan Miró i amb producció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), assegura un guardó amb segell valencià en ser l'única nominada de la categoria Millor Pel·lícula d’Animació. 

Pel·lícules participades per À Punt, nominades 

Visitante, el llargmetratge de cine fantàstic del benidormer Alberto Evangelio, és la primera de les cintes que está participada per À Punt Mèdia i competeix pel guardó a millor pel·lícula. Va ser rodada a Puçol amb actrius com Iria del Río o Sandra Cervera durant l’any 2020. 

Altra de les nominades amb el suport d’A Punt Mèdia és el docudrama Un blues per a Teheran. Dirigida per Javier Tolentino opta a millor pel·lícula documental. 

Finalment, Frederica Montseny, la dona que parla està nominada a millor pel·lícula per a televisió. Dirigida per Laura Mañá i escrita per rafa Russo i Mireia Llinàs, À Punt Mèdia la va estrenar conjuntament amb les televisions públiques TV3 i IB3 el passat 8 de març de 2021, Dia Internacional de les Dones. 

 Las leyes de la frontera, El ventre de la mar i Libertad favorites

Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón, El ventre de la mar, d'Agustí Villaronga, i Libertad, de Clara Roquet, parteixen com a pel·lícules favorites en haver obtingut 13, 12 i 11 nominacions, respectivament.

Las leyes de la frontera, és la cinta que parteix amb més nominacions i optarà als premis a Millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor actor i actriu protagonista, direcció de producció, direcció artística, muntatge, música original, fotografia, vestuari, so, efectes visuals, maquillatge i perruqueria.

El film es disputarà el premi a Millor pel·lícula en llengua no catalana juntament amb Libertad, de Clara Roquet; Mediterráneo, de Marcel Barrena; i Tres, primer llargmetratge de Juanjo Giménez.

Tres cineastes experimentats i una debutant es disputaran el Gaudí a la Millor direcció, Neus Ballús (Seis días corrientes), Agustí Villaronga (El ventre de la mar), Daniel Monzón (Las leyes de la frontera) i Clara Roquet (Libertad ).

En categoria de Millor guió repeteixen Neus Ballús i Agustí Villaronga pels seus respectius films, a més de Juanjo Giménez i Pepe Altimira per Tres.

En les nominacions a Millor protagonista femenina figuren quatre intèrprets que aspiren al Gaudí per primera vegada: Maria Morera (Libertad), Vicky Luengo (Chavalas), Marta Nieto (Tres), i Begoña Vargas (Las leyes de la frontera).

Roger Casamajor (El ventre de la mar), l'actor no professional Mohamed Mellali (Seis días corrientes), Chechu Salgado (Las leyes de la frontera) i Eduard Fernández (Mediterráneo), aspiren al guardó al Millor protagonista masculí.

Document
Consulta la llista completa de nominacions ací
Consulta'l

També et pot interessar

stats