Aquests són els nominats dels pròxims Premis Berlanga

‘Llenos de gracia’ i ‘Vasil’, amb huit nominacions cadascun, són els dos llargmetratges més nominats

Moment en què s'han donat a conéixer els nominats / À Punt NTC

Ja es coneixen els nominats dels pròxims premis Berlanga. Fins a huit vegades han sonat els títols Llenos de gracia, dirigida per Roberto Bueso , i Vasil, d'Avelina Prat. Són els dos llargmetratges de ficció amb més nominacions als Premis Berlanga d'enguany.

De prop les segueixen El juego de las llaves, dirigida per Vicente Villanueva, amb set nominacions; també el documental Mujeres sin censura, dirigit per Eva Vizcarra, i El agua, de l'oriolana Elena López Riera, amb sis nominacions. 

Precisament El agua, juntament amb Llenos de gracia i Vasil es disputaran els guardons en les categories principals: millor guió, millor pel·lícula i millor direcció.

En la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Pep Sellés per Desenterrats, Willy Montesinos per Berlanga i Jaime Linares per L’Alqueria Blanca. El premi de millor actriu protagonista es decidirà entre Luna Pamies per El agua, Lorena López per Nosaltres no ens matarem amb pistoles i María Albiñana per Recancelled.

La que ja té assegurat el guardó és Giovana Ribes, que opta per millor vestuari pels tres llargmetratges nominats. Cinquanta-una obres s'han presentat enguany a la quinta edició dels premis Berlanga. D'ací eixiran les millors produccions valencianes, cintes que ja tenen un gran recorregut en festivals dins i fora del territori. 

El 12 de novembre a l’Auditori de Castelló es coneixerà quines cintes són les guardonades en una cerimònia que es retransmetrà a través de la televisió d’À Punt.

També et pot interessar

stats