València respira autèntic ambient de Falles en el primer dissabte de mascletà

Les festes recuperen a poc a poc la normalitat, després d'una agenda festiva marcada per l'incendi de Campanar

Segona mascletà disparada per Pirotecnia Zaragozana amb un cluc d'ullet a la Senyera
Segona mascletà disparada per Pirotecnia Zaragozana amb un cluc d'ullet a la Senyera / À Punt NTC

Aquest dissabte València ha viscut la segona mascletà de les Falles 2024, a càrrec de la Pirotecnia Zaragozana, que ha tornat a fer tremolar la plaça de l'Ajuntament i els milers de persones assistents que hi han acudit per a gaudir d'un espectacle pirotècnic de primer nivell.

L'acte ha tingut una duració aproximada de cinc minuts i mig i s'han disparat vora noranta quilos de material pirotècnic. A més, s'ha retut homenatge a la Senyera amb fums de color blau, groc i roig. No és la primera mascletà que l'empresa de Saragossa dispara enguany, ja que també va ser l'encarregada de disparar l'espectacle de la nit de divendres.

Les falleres majors de València donen inici a la mascletà
Les falleres majors de València donen inici a la mascletà / Ajuntament de València

L'acte ha començat amb un gest cap a la Senyera, que ha donat pas a una seqüència digital. A continuació la mascletà ha desplegat una fase aèria i una altra terrestre, per a concloure amb un terratrémol triple i un final aeri de vint segons.

Abans de la disparada s'ha recuperat l'ambientació musical, amb una selecció completament en castellà, inclosa Valencia en Fallas, després que aquest divendres la primera 'mascletà' no comptara amb ella "com a mostra de respecte" a les víctimes, a les seues famílies i a la resta d'afectats per l'incendi de Campanar.

El responsable de Pirotecnia Zaragozana, Luis Brunchú, que havia promés una disparada "digna d'on estem", s'ha mostrat, en finalitzar la mascletà, satisfet per l'espectacle, i ha destacat que ha comptat amb "molt de tro i soroll".

Luis Brunchú, responsable de Pirotecnia Zaragozana
Luis Brunchú, responsable de Pirotecnia Zaragozana / Ajuntament de València

L'agenda fallera del dissabte 2 de març es completarà amb la Cavalcada del Ninot. La desfilada eixirà a les 17:30 h de la Glorieta i recorrerà els carrers de la Pau i de Sant Vicent, la plaça de l'Ajuntament i el carrer del Marqués de Sotelo per a finalitzar al carrer Xàtiva. Conclourà amb el pas de les peces principals de la falla municipal “Dos Coloms. Una branca”.

Les Falles recuperen a poc a poc la normalitat

Així, les Falles recuperen a poc a poc la normalitat, si bé el record de les deu víctimes mortals del terrible incendi ocorregut fa més d'una setmana al barri valencià de Campanar encara plana sobre els caps dels festers i les festeres.

De fet, la disparada d'aquest divendres 1 de març, a càrrec de la Pirotecnia Peñarroja de la Vall d'Uixó (Plana Baixa), va estar marcada pel sinistre. Poc abans de les dues en punt de la vesprada i sense la tradicional música prèvia, la megafonia de l'Ajuntament anunciava el minut de silenci que s'anava a rendir en memòria de les víctimes de l'incendi del 22 de febrer.

Després del solemne silenci col·lectiu, només acompanyat de fons per la peça de piano Eyes Closed and Traveling, de Peter Broderick, i l'aplaudiment que es va produir en acabar; la fallera major de València, María Estela Arlandis, va llançar la tradicional orde festiva: "Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà!"

També et pot interessar

stats