València recorda Sorolla en el dia que es compleixen cent anys de la seua mort

L’obra i vida del pintor de la llum es recorden a través d’exposicions i commemoracions a la capital del Túria

L'autoretrat de Joaquín Sorolla, 'Estudi de bust d'un home' (1995)
L'autoretrat de Joaquim Sorolla, 'Estudi de bust d'un home' (1995) / CAEM

València retrà aquest dijous homenatge a qui va ser el mestre de la llum, el pintor Joaquim Sorolla, en el dia que es compleixen cent anys de la seua mort. El museu Sorolla, museu dependent del Ministeri de Cultura i Esport, i la Fundació Museu Sorolla han organitzat un programa d’activitats per commemorar el cèlebre artista.

Als seixanta anys, Joaquim Sorolla i Bastida va morir a la seua casa de Cercedilla, Madrid, a conseqüència de l'accident cerebrovascular que va patir pintant al jardí de sa casa, actual Museu Sorolla. Una data que es recordarà al Cementeri General de València, que acollirà una ofrena floral a la tomba del pintor, comptant amb membres de la família Sorolla i representants de l’Ajuntament, entre d’altres, en un acte organitzat pel Museu Sorolla i la Fundació.

A més, se sumen a aquesta celebració el llançament el 10 d'agost d'un cupó commemoratiu de l'ONCE, il·lustrat amb l'obra L'arribada de les barques, València, 1905; i el 12 d'agost el bitllet a càrrec de Loteries i Apostes de l'Estat amb la icònica tela La bata rosa, 1915.

Per als viatgers, l’AVE València-Madrid compta a bord amb una exposició que repassa a través de cent reproduccions fotogràfiques la vida i principals obres del cèlebre artista Valencià. Una mostra oferida per Renfe, el Museu Sorolla i la Fundació que se centra en el perfil viatger incansable que va ser el pintor.

Es podrà visitar també la recentment estrenada sala monogràfica dedicada a Sorolla al Museu de Belles Arts i gaudir de les 46 obres que s’hi exposen. Aquest no és l'únic espai on es poden gaudir les obres durant aquest estiu, ja que des de principi de juny i fins al desembre, la Marina de València acull l'exposició digital més gran dedicada a Joaquim Sorolla. Una mostra immersiva i interactiva que utilitza els últims avanços tecnològics perquè el visitant puga endinsar-se en les obres del pintor valencià, descobrir-ne la vida familiar i el context històric i artístic en què va viure.

També et pot interessar

stats