València, a rebentar en el cap de setmana gran de les Falles

Les festes, acompanyades pel bon oratge, omplin la ciutat de gom a gom de valencians i turistes que no volen perdre-se-les

Un mar de gent gaudeix de les Falles als carrers de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

Tornada de les Falles a la normalitat, bon oratge i en cap de setmana: la combinació perfecta perquè les festes del 2023 es visquen en gran. València es converteix, aquest dissabte i diumenge, en l’epicentre de la festa, una oportunitat que no volen perdre’s tant valencians i valencianes de tot el territori com turistes que venen de diverses parts d’Espanya i de tot el món.

Madrilenys i madrilenyes han aprofitat que aquest dilluns és festiu a la capital i les bones connexions amb tren cap a València per a gaudir de les Falles. Renfe ofereix 132.000 places d'AVE, però els turistes també han vingut en avió i cotxe compartit. Formen part, així, dels visitants que han ocupat vora el 100% de l’hoteleria, un cap de setmana de rècord per al sector turístic valencià.

L’ambient faller es respira en cada cantó de la ciutat, acompanyat pel bon oratge que ha fet tota la setmana i que deixa enrere les pluges que es visqueren l’any passat. Des de primera hora del matí la gent fa cua per a poder entrar en les falles més guardonades. La Falla Exposició - Misser Mascó és la que més expectació ha suscitat. No és per a menys, ja que es tracta de la guanyadora del primer premi Secció Especial, considerada la millor falla de València aquest 2023. Una victòria que ha significat molt per a la comissió, perquè encara que feia quaranta anys que competien en la Secció Especial, mai havien aconseguit superar el tercer lloc. El monument, titulat “Kromatica”, és de l’artista faller David Sánchez Llongo.

Un altre que també serà dels més visitats és la falla infantil "Tri, tres falletes en una", de l'artista José Gallego, que ha donat la victòria a millor falla infantil d’enguany al Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal.

L’Ofrena d’enguany també serà de rècord, tant en participació de fallers i falleres com en la quantitat de flors. Es calcula que entre la primera jornada que es va viure aquest divendres i la segona d’aquest dissabte participaran més de 100.000 persones, que ajudaran que l’elaboració del mantó de la Mare de Déu, amb clavells i margarides, siga tot un èxit. El dibuix que conforma el tapís, com sempre, serà revelat quan s’acabe de vestir la patrona de València. 

Aquest acte tan emblemàtic de les Falles té previst començar a les 15:30 i finalitze passada la 1:00 de la matinada, amb l’entrada de la fallera major, Laura Mengó, i la cort d’honor.

En acabar, la pirotècnia del Mediterráneo oferirà tota una explosió de llum i so al tram proper al Palau de les Arts, ja que seran els encarregats de disparar l’esperada Nit del Foc. No serà l’única oportunitat per a gaudir d’espectacles pirotècnics aquest dissabte, ja que a les 14:00 la Pirotècnia Aitana llançarà la penúltima mascletà de les Falles des de la plaça de l’Ajuntament.

També et pot interessar

stats