València cataloga un centenar de rètols antics de la ciutat per a la seua protecció

Alguns daten de 1930 i confereixen una personalitat única de la ciutat 

L'Ajuntamennt de València ha catalogat més d'un centenar de rètols antics de la ciutat / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha catalogat més d'un centenar de rètols antics de la ciutat, alguns dels quals són de 1930. De moment en aquesta primera fase s'ha fet una selecció de manera artesanal, en la qual no ha intervingut cap element mecànic. Molts es troben en bon estat de conservació, però són nombrosos els que corren el risc de desaparéixer, siga pel deteriorament o per la falta de sensibilitat dels seus propietaris a l'hora de mantindre'ls. Sovint passen desapercebuts, però que confereixen una personalitat única de la ciutat que cal preservar.

Un equip d’À Punt Notícies ha acompanyat els dissenyadors gràfics Juan Nava i Juan Salvador pels carrers més cèntrics de la ciutat, on han assenyalat alguns dels xicotets vestigis d'èpoques passades que amaguen. Rafia Urbana ha ajudat l'Ajuntament de València a elaborar un estudi per a catalogar-les.

Un estudi ha destacat la seua antiguitat i importància patrimonial és el primer pas per potenciar la seua conservació. Glòria Tello, regidora de Patrimoni del consistori, ha assegurat que “una vegada finalitzat aquest cens, es podrà impulsar la seua protecció com un bé de rellevància local”. Una protecció que, independentment de qui siga el propietari, s'haurà de complir.

També et pot interessar

stats