Una antiga botiga modernista d’Algemesí reobri 38 anys després

Ara s’allotjarà al Museu de la Festa, on lluirà restaurada gràcies a la donació dels nets a l’Ajuntament

Imatge de les filles de 'Pepico el Frare' a la porta de la tenda en Algemesí / À Punt NTC

Després d'estar 38 anys tancada, la botiga de Pepico el Frare torna a obrir al públic d'Algemesí, a la Ribera Alta. Una reobertura amb canvi d'ubicació, però on no es compra ni es ven res. Els nets han cedit tot el mobiliari modernista de l'antic comerç, que, ara restaurat, tindrà la seu permanent al Museu de la Festa. 

En la foto veiem les botigueres a la porta del comerç, l’últim dia de vendre polsets de canella, cartutxos i bateries de cuina. Les filles de Pepico el Frare tancaven l’antiga botiga modernista de la placeta dels Àngels d’Algemesí. “Va ser a partir de la jubilació de les nostres ties, tots els nets de Pepico el Frare contemplàvem aquest mobiliari i ens pensàvem que era una llàstima que es perdera en l’oblit”, explica Lluís Angulo Díez, net de Pepico el Frare.

38 anys després, tres dels set nets repassen els prestatges restaurats peça a peça d'aquesta botiga que ara obri al públic al Museu de la Festa. “La germana de la meua besàvia és qui va fundar la botiga, l’any 1859. Tots recordem obrir-se la porta i veure dins l'àvia, les ties i les mares que xarraven al costat del foc”, assenyala Ricardo García Díez, net de Pepico el Frare.

Amb la col·laboració veïnal, aconseguiran omplir-la d'atifells com les bàscules que conserven en la memòria. “Utilitzàvem la targeta de crèdit d’aquella època, que era una canyeta que es partia per la meitat. Una es quedava a la botiga i l’altra el client”, explica Rosa Angulo Díez, neta de Pepico el Frare.

Un model de comerç cara a cara, genuí d'aquella època i pintoresc als ulls d'ara. De compres de totes les mides, formes i colors. De caixetes de fils, de peretes de la llum, d'objectes d'una quotidianitat perduda, apel·lant als records per a no desaparéixer del tot.

També et pot interessar

stats